13.09.2020.
Ворскла (Полтава) - Інгулець (Петрове)
2 : 0


Прем'єр-ліга


Ворскла 2 : 0 Інгулець
Ворскла (Полтава) Інгулець (Петрове)
13.09.2020. 19:30
2 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 0 глядачів (вміст 24795)
Погода: штучне освітлення , Температура: 24ºC
Трансляція: Футбол 1 Футбол 1
 
Суддя: Юрій МОЖАРОВСЬКИЙ (Львів)
Перший асистент: Максим ЧОС (Київ)
Другий асистент: Тарас КЛИМЕНКО (Київ)
Резервний арбітр: Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО (Словянськ)
Делегат: Олександр ДІГТЯР (Полтава)
Інспектор: Ігор ЯРМЕНЧУК (Київ)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро 1 Вр Україна ШУСТ Богдан
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 5 Пз Україна ЗАПОРОЖЕЦЬ Євген
92 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн 10 Пз Україна КОЗАК Олександр
13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Серій 13 Пз Україна КОВАЛЕНКО Ілля
4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 23 Зх Україна КУЧЕРЕНКО Олександр
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 39 Пз Україна БАЛАН Денис
77 Пз Україна ВАСІН Денис 49 Нп Грузія СІТЧІНАВА Ніка
50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім 55 Зх Україна КОВАЛЬОВ Максим
28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід 80 Пз Україна ЛУПАШКО Владислав
10 Нп Україна КУЛАЧ Владислав 89 Пз Україна СИНЬОГУБ Олег
11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан 90 Зх Україна СЕМЕНКО Андрій
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр 14 Вр Україна КРИНСЬКИЙ Володимир
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 9 Нп Україна МІШУРЕНКО Олександр
39 Пз Україна ОПАНАСЕНКО Євген 11 Пз Хорватія БАРТУЛОВІЧ Младен
5 Пз Гана ЯКУБУ Наджееб 31 Нп Україна ПЛАХОТНЮК Михайло
9 Пз Хорватія ПЕШИЧ Іван 35 Зх Україна ШИШКА Михайло
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 45 Зх Україна ЩЕДРИЙ Артем
99 Пз Україна ЩЕРБАК Дмитро 99 Зх Україна КВАСНИЙ Микола
 
Головні тренери
Україна Юрій МАКСИМОВ Україна Сергій ЛАВРИНЕНКО

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
НДІАЙЕ Пап-Альюн yellow_card.png 22
ПУЦЛІН Давід yellow_card.png 34
35 yellow_card.png КОЗАК Олександр
СТЕПАНЮК Руслан goal.png 36
39 yellow_card.png ЛУПАШКО Владислав
ЧЕСНАКОВ Володимир yellow_card.png 50
СТЕПАНЮК Руслан yellow_card.png 52
ЯКУБУ Наджееб
САПАЙ Вадим
substitution.png 63
65 yellow_card.png СИНЬОГУБ Олег
КАНЕ Ібрахім penalty_scored.png 67
ПЕШИЧ Іван
ВАСІН Денис
substitution.png 68
70 red_card.png КОЗАК Олександр
77 substitution.png МІШУРЕНКО Олександр
СІТЧІНАВА Ніка
80 substitution.png ШИШКА Михайло
ЛУПАШКО Владислав
ОПАНАСЕНКО Євген
ПУЦЛІН Давід
substitution.png 80
ЩЕРБАК Дмитро
КУЛАЧ Владислав
substitution.png 80
РЕБЕНОК Павло
СТЕПАНЮК Руслан
substitution.png 80
82 substitution.png БАРТУЛОВІЧ Младен
ЗАПОРОЖЕЦЬ Євген
82 substitution.png ЩЕДРИЙ Артем
КОВАЛЕНКО Ілля
89 substitution.png ПЛАХОТНЮК Михайло
КУЧЕРЕНКО Олександр

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Шість із шести?

Старт нового сезону в Прем’єр-Лізі вийшов збитим. Не встигли команди провести матчі першого туру, як настала тритижнева пауза, пов’язана з матчами національних збірних.

«Ворскла»

Зараз можна лише гадати, піде вона на користь «Ворсклі» чи ні. З одного боку, команда Юрія Максимова впевнено перемогла  в першому турі львівський «Рух» з рахунком 5:2 й підходила до матчу з «Інгульцем» «на підйомі» та з великими шансами здобути шість очок після перших двох турів. З іншого – тренер прийняв логічне рішення провести під час паузи ще один міні-збір на Закарпатті, під час якого можна було додатково підтягнути «фізику» й довиконати те, що не вдалося під час роботи в міжсезоння. Подібні збори в Ялті свого часу практикував екс-наставник «Ворскли» Микола Павлов.

Дуже добре, що на зборах полтавцям вдалося провести два спаринги з «Минаєм». У першому грали переважно футболісти, які отримують менше ігрової практики. Склад під час другої зустрічі був більше наближеним до основного. У результаті «Ворскла» поступилася з рахунком 2:4 і перемогла з рахунком 2:1.  

Дискваліфікованих гравців на матч з «Інгульцем» у полтавців немає. Повернувся до повноцінних тренувань півзахисник Дмитро Щербак, який має створити конкуренцію й трохи поглибити склад.

«Інгулець»

«Інгулець» уже в першому турі зумів перетворити нуль в графі «набрані очки» на одиничку. Команді Сергія Лавриненка вдалося зіграти внічию з «Дніпром-1» (1:1).

Під час паузи «Інгулець» провів два товариських матчі: спочатку поступився 1:3 луганській «Зорі», а потім зіграв унічию 2:2 з «Дніпром-1».

Якщо заглянути до заявки команди з Петрового, то там ми знайдемо достатньо досвідчених виконавців. Екс-ворскляни Богдан Шуст та Младен Бартуловіч, Максим Ковальов, Владислав Лупашко й Олег Синьогуб. Є в «Інгульці» й більш молоді цікаві футболісти, як, наприклад, найкращий гравець минулого сезону в першій лізі по версії ПФЛ Ніка Сітчінава, чи Микола Квасний та Оскар Мкомола, які не змогли себе повноцінно проявити в «Ворсклі».

Команду з Кіровоградщини навряд можна назвати беззубим дебютантом. Тим цікавішим буде її матч з підопічними Юрія Максимова.

Котирування букмекерів

За останні дні котирування букмекерів змінилися несуттєво. Трохи зріс коефіцієнт на перемогу «Ворскли» (з 1,58 до 1,67) й, відповідно, впав на перемогу «Інгульця» (з 5,45 до 5,1).

На жаль, і другий домашній матч полтавської команди пройде без глядачів. Пряму трансляцію поєдинку «Ворскла»-«Інгулець» вболівальники зможуть переглянути завтра на каналі «Футбол 1». Стартовий свисток львів’янина Юрія Можаровського пролунає о 19:30.    

Є дві перемоги на старті!

У другому турі головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов не відмовився від схеми з трьома центральними захисниками. Проте якщо львівському «Руху» вдавалося періодично намацувати слабкі місця в обороні полтавців, то «Інгулець» майже нічого не створив біля воріт Дмитра Різника.

«Ворскла» також не радувала градом небезпечних моментів. Але до реалізації того, що було, підходила дуже відповідально. Рахунок було відкрито на 36-й хвилині. Ндіайе виконав свою фірмову довгу передачу на половину поля суперника. Денис Васін зумів позбутися опіки Ковальова, увійшов до штрафного майданчика й виконав простріл на лінію воротарського. Руслан Степанюк продемонстрував відмінне гольове чуття й, на мить випередивши захисника, спрямував м’яча в ворота.

На початку другого тайму «Інгулець» спробував перехопити ініціативу за рахунок щільного пресингу. Й одного разу це дало результат. Під тиском опонентів помилився Ндіайе, а Руслан Степанюк змушений був ціною жовтої картки зривати небезпечний випад суперників. Удар зі штрафного був небезпечним, проте з воротами трохи розминувся.

А на 67-й хвилині «Ворскла» подвоїла свою перевагу. Семенко рукою заблокував пас Степанюка до штрафного майданчика «Інгульця» - пенальті. Незважаючи на те, що на полі в цей час знаходився Денис Васін, до «позначки» підійшов Кане й упевнено переграв Шуста. Воротар гостей стрибнув у потрібний кут, але м’яча не дістав.

Якщо «Інгулець» після другого голу ще мав надію відігратися, то остаточно її вбило вилучення Козака. Нападник гостей отримав другу жовту картку за симуляцію в штрафному майданчику «Ворскли» й достроково пішов відпочивати.

Надалі в грі цікавого було мало. Сергій Лавриненко спробував освіжити дії своїх підопічних замінами – результату це не дало. Суттєво не вплинули заміни й на гру полтавців. Хоча Дмитру Щербаку, який вийшов на поле на 80-й хвилині, ця гра точно запам’ятається: саме в ній він дебютував за полтавську команду. «Ворскла» спокійно довела матч до перемоги й після двох турів очолює турнірну таблицю. Останній раз дві перемоги на старті полтавська команда здобувала ще в сезоні 2004/05 під керівництвом Володимира Мунтяна.

Олександр Данник

Фото гри


Погода