06.11.2021.
Динамо (Київ) - Ворскла (Полтава)
1 : 2


Прем'єр-ліга


Динамо 1 : 2 Ворскла
Динамо (Київ) Ворскла (Полтава)
06.11.2021. 17:00
14 тур
Стадіон: НСК Олімпійський (Київ) . 4277 глядачів (вміст 70050)
Погода: штучне освітлення , Температура: 11ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Юрій ІВАНОВ (Маріуполь)
Перший асистент: Віктор НИЖНИК (Вінниця)
Другий асистент: Віктор МАТЯШ (Донецьк)
Резервний арбітр: Дмитро КРИВУШКІН (Харків)
Делегат: Віктор РАДУШИНСЬКИЙ (Житомир)
Інспектор: Віктор ШВЕЦОВ (Одеса)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна БУЩАН Георгій 31 Вр Україна РІЗНИК Дмитро
5 Зх Україна СИДОРЧУК Сергій 4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
9 Нп Венесуела РАМІРЕС Матеус Ерік Клейбел 5 Пз Гана ЯКУБУ Наджееб
10 Пз Україна ШАПАРЕНКО Микола 8 Пз Люксембург ТІЛЛЬ Олівьє
14 Пз Італія ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія 11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан
15 Пз Україна ЦИГАНКОВ Віктор 13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Серій
20 Пз Україна КАРАВАЄВ Олександр 16 Зх Естонія ТАММ Йонас
24 Зх Україна ТИМЧИК Олександр 28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід
25 Зх Україна ЗАБАРНИЙ Ілля 38 Пз Україна ЧЕЛЯДІН Артем
29 Пз Україна БУЯЛЬСЬКИЙ Віталій 50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім
94 Зх Польща КЕНДЗЬОРА Томаш Кароль 73 Нп Бразилія РАНГЕЛ Лукас
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна БОЙКО Денис 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
7 Пз Словенія ВЕРБИЧ Беньямін 14 Нп Україна КРАВЧУК Данило
8 Пз Україна ШЕПЕЛЄВ Володимир 18 Зх Україна ПАВЛЮК Євген
13 Зх Україна ШАБАНОВ Артем 47 Пз Іспанія ДЖАУ КОДЖОВІ Амількар Адулай
19 Пз Україна ГАРМАШ Денис 77 Зх Україна КУШНІРЕНКО Богдан
22 Нп Бразилія ДОС САНТОС Вітор Хуго Наум 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
99 Пз Україна АНТЮХ Денис  
 
Головні тренери
Румунія Мірча ЛУЧЕСКУ Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
18 yellow_card.png ТАММ Йонас
31 yellow_card.png ПУЦЛІН Давід
ЗАБАРНИЙ Ілля yellow_card.png 33
34 goal.png РАНГЕЛ Лукас
СИДОРЧУК Сергій yellow_card.png 41
ГАРМАШ Денис
РАМІРЕС Матеус Ерік Клейбел
substitution.png 46
ДОС САНТОС Вітор Хуго Наум
ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія
substitution.png 55
68 substitution.png КРАВЧУК Данило
ЧЕЛЯДІН Артем
74 penalty_scored.png ТІЛЛЬ Олівьє
ШАПАРЕНКО Микола yellow_card.png 76
78 yellow_card.png КРАВЧУК Данило
79 red_card.png КРАВЧУК Данило
ДОС САНТОС Вітор Хуго Наум yellow_card.png 80
80 yellow_card.png РАНГЕЛ Лукас
85 substitution.png КУШНІРЕНКО Богдан
ЯКУБУ Наджееб
90 substitution.png ДЖАУ КОДЖОВІ Амількар Адулай
РАНГЕЛ Лукас
ДОС САНТОС Вітор Хуго Наум goal.png 90+4
90+5 yellow_card.png КУШНІРЕНКО Богдан
90+6 yellow_card.png ДЖАУ КОДЖОВІ Амількар Адулай

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Юрій Максимов уперше обігрує “Динамо”

З моменту останньої перемоги «Ворскли» над «Динамо» пройшло більше п’яти років. Улітку 2016-го команда Василя Сачка перемогла в Києві за рахунок двох голів Юрія Коломойця.

Після того у матчах полтавців проти «Динамо» було багато чого: нечисленні нічиї, розгромні й не дуже поразки, а також досить конкурентний матч в рамках фіналу Кубка України. На жаль, з підсумком не на нашу користь. І перед черговою зустріччю ніякого передчуття щодо можливої перемоги «Ворскли», скажу чесно, не було.

Команда Юрія Макcимова, проваливши старт сезону за рахунок вильоту з Ліги конференцій, потім набрала хорошу форму, яку почала губити ближче до кінця року. Звісно, були на це об’єктивні причини. У першу чергу, травми важливих футболістів. Ось і до Києва не поїхав Олександр Скляр, а Володимир Чеснаков, хоч і потрапив у стартовий склад, на поле так і не вийшов. Скоріш за все, далася взнаки травма, від якої капітан ворсклян поки так і не відновився.

«Динамо», хоч і виходило на гру після матчу Ліги чемпіонів проти «Барселони» на фоні втоми, явно не розраховувало втрачати важливі очки. Індивідуальна майстерність виконавців й глибина складу дозволяє Мірчі Луческу обігрувати більшість суперників по чемпіонату «на класі». Однак, цього разу не вийшло.

Хоча гра могла піти в іншому руслі, якби Віталій Буяльський на перших хвилинах зумів покарати за грубу помилку Дмитра Різника. Небезпечний удар киянина заблокував Сергій Яворський. «Ворскла» не пропустила швидкий гол і зуміла втягнути господарів у в’язку гру.

Команда Мірчі Луческу продовжила атакувати й створювала моменти. Не сказати, що всі вони були з розряду стовідсоткових, але запах небезпеки у штрафному майданчику полтавців відчувався. Найближчим до успіху був Де Пена: м’яч після його удару з середньої відстані зачепив стійку воріт Різника з зовнішнього боку. А Рамірес надто довго «возився» на п’ятачку перед воротами й його «постріл» заблокував Олівьє Тілль.

«Ворскла» у перші півгодини гри центр поля з м’ячем перетинала лічені рази. А забила в одній із перших осмислених атак. Лукас Рангел двічі за хвилину пошив у дурні Забарного. Спочатку бразилець вдало розвернувся й змусив суперника сфолити на правому фланзі у метрі від лінії штрафного майданчика. А вже за мить Рангел ударом головою замикає подачу зі штрафного від Тілля. Рахунок стає 0:1 і розклади не те, щоб докорінно, але змінюються. До кінця тайму гра проходить у схожому ключі й суперники йдуть відпочивати за мінімальної переваги полтавців.

Старт другого тайму «Ворскла» проводить набагато активніше й створює один забійний момент. Після прострілу Степанюка з лівого флангу Кане трохи підкоригував політ м’яча на дальній кут воротарського майданчика, де вже чекав Рангел. Удар Лукаса з близької відстані заблокував Кедзьора.

«Динамо» продовжувало грати в своєму стилі. Кияни атакували багато, однак у їх діях відчувалася якась одноманітність. До того ж, фортуна цього вечора була прихильною до «Ворскли». Найкращий шанс зрівняти рахунок втратив Гармаш. Денис пробивав головою з близької відстані після закидання від Циганкова. У цьому моменті полтавців виручив Дмитро Різник.

А доля зустрічі вирішилася на 74-й хвилині. Руслан Степанюк був першим на підбиранні, прокинув собі м’яча на хід грудьми, після чого в нападника «Ворскли» врізався Сидорчук. Юрій Іванов спочатку проігнорував цей момент, хоча все відбувалося в штрафному майданчику киян. Та й полтавці не надто активно просили пенальті. Після перегляду відеоповтору одинадцятиметровий в ворота «Динамо» все ж був призначений. Тілль пробив низом під праву від Бущана стійку, довівши перевагу своєї команди до двох голів. У повітрі запахло сенсацією.

Могли ворскляни забивати і втретє. На останніх хвилинах в одній із нечисленних контратак дальній удар Степанюка прийшовся в стійку. На той момент підопічні Юрія Максимова вже грали в меншості. Молодий Кравчук, вийшовши на заміну, від надмірного бажання досить швидко заробив два попередження й пішов відпочивати достроково.

Усе, на що спромоглися «біло-сині» за десять плюс шість доданих хвилин – це гол Вітіньо. Бразилець вдало зіграв на добиванні після того, як Різник парирував удар Забарного головою, нанесений після розіграшу кутового.

До кінця гри залишалося близько дев’яноста секунд. «Динамо» спробувало врятуватися й мало два стандартні положення. До штрафного майданчика «біло-зелених» прибіг навіть воротар Бущан – безрезультатно.

Сьогодні був день «Ворскли» і Юрія Максимова. Тренер полтавців обіграв «Динамо» вперше в своїй тренерській кар’єрі. А наша команда зуміла перервати тридцятиматчеву безпрограшну серію підопічних Луческу в чемпіонаті.

Олександр Данник  

Фото гри


Офіційна програма матчу

Погода