Новини - 08-10-2009, 07:10 - sasa 172

Павлов і Пожечевський – найкращі!

Павлов і Пожечевський – найкращі!

Іван Шарій—кращий футболіст Полтавщини за останні сто років – так визначили на урочистостях з нагоди 100-річчя полтавського футболу. Цю ювілейну дату сьогодні святкувала вся футбольна громадськість області.  Крім кращого гравця, назвали й кращого тренера.

Перший футбольний поєдинок на Полтавщині відбувся 1909 року. Юнаки кадетського та реального училищ грали в ще нікому невідому гру. На Павленківській площі, встановивши ворота, хлопці почали ганяти м’яча. Відтоді тріумфальною ходою футбол крокує нашою областю. І сьогодні йому вже сто років.

Урочистості з цієї нагоди розпочалися переглядом фільму «100-річчя з м’ячем» виробництва ОДТРК «Лтава». У ньому історією розвитку популярного виду спорту ділилися  ветерани, про сучасний футбол говорили відомі футболісти та їхні наставники.  Всі причетні до розвитку футболу на Полтавщині отримали нагороди. І все ж в інтризі залишалося одне, кого буде визнано найкращим гравцем та тренером століття?

У номінації “Кращий гравець” на почесне звання претендували добре відомі Юрій Москалець, Іван Шарій, Віталій Бардешин. Нагороду ж виборов голеадор Полтавщини — Іван Шарій. За час своєї кар’єри він забив 119 м’ячів. Кращого тренера обирали серед Анатолія Конькова, Миколи Павлова,  Віктора Пожечевського та Віктора Носова. З чотирьох претендентів кращими визнали  двох: Миколу Павлова та Віктора Пожечевського.

ltava.poltava.ua

До речі, й опитування на нашому сайті визначило двох лідерів серед тренерів, але в нас з невеличкою перевагою переміг нинішній наставник ворсклян Микола Павлов.

Погода