03.11.2013.
Ворскла (Полтава) - Металіст (Харків)
1 : 1


Прем'єр-ліга


Ворскла 1 : 1 Металіст
Ворскла (Полтава) Металіст (Харків)
03.11.2013. 13:30
15 тур
Стадіон: Ворскла ім. Бутовського (Полтава) . 11000 глядачів (вміст 24795)
Погода: хмарно , Температура: 11ºC
Трансляція: ...
 
Суддя: Юрій ВАКС (Сімферополь)
Перший асистент: Олександр ВОЙТЮК (Запоріжжя)
Другий асистент: Наталія РАЧИНСЬКА (Київ)
Перший додатковий асистент: Євген АРАНОВСЬКИЙ ()
Другий додатковий асистент: Дмитро КУТАКОВ (Бровари)
Резервний арбітр: Ростислав ПУЗАНСЬКИЙ (Львів)
Делегат: Віталій ШАЛИЧЕВ (Київ)
Інспектор: Ігор ХІБЛІН (Хмельницький)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
12 Вр Україна НЕПОГОДОВ Дмитро 29 Вр Україна ГОРЯЇНОВ Олександр
6 Пз Україна СКЛЯР Олександр 77 Пз Україна КСЬОНЗ Павло
9 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед 30 Зх Сенегал ПАПА Ґуйе
10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован 13 Зх Бразилія МОЛЕДО
15 Пз Україна ДЕДЕЧКО Денис 20 Зх Бразилія АЗЕВЕДО Марсіо
17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир 15 Пз Аргентина АЛЕХАНДРО
22 Нп Північна Македонія ЯХОВІЧ Адіс 7 Пз Бразилія СОУЗА Дієго
23 Зх Україна САПАЙ Вадим 8 Пз Україна ЕДМАР Галовський
34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній 23 Пз Аргентина БЛАНКО Себастьян
40 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор 11 Пз Аргентина СОСА Хосе
82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло 33 Нп Україна ДЕВІЧ Марко
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій 81 Вр Україна ДІШЛЕНКОВИЧ Владімір
5 Нп Україна СІЛЮК Сергій 14 Нп Україна ГОМЕНЮК Володимир
7 Пз Україна ГРОМОВ Артем 3 Зх Аргентина ВІЛЬЯҐРА Крістіан
8 Пз Україна БУДНИК Євген 17 Зх Україна ПШЕНИЧНИХ Сергій
24 Нп Україна БАРАННИК Олег 4 Зх Україна БЕРЕЗОВЧУК Андрій
54 Пз Україна ПАВЛИК Юрій 10 Пз Бразилія ШАВ'ЄР Рібейро
83 Пз Румунія ВАСІЛАКЕ Чіпріан 32 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
 
Головні тренери
Україна Василь САЧКО Україна Мирон МАРКЕВИЧ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
ЯХОВІЧ Адіс yellow_card.png 17
42 goal.png МОЛЕДО
ДЕДЕЧКО Денис goal.png 68
ГРОМОВ Артем
МАРКОСКІ Йован
substitution.png 68
71 substitution.png ШАВ'ЄР Рібейро
БЛАНКО Себастьян
82 substitution.png ГОМЕНЮК Володимир
ДЕВІЧ Марко
БАРАННИК Олег
ЯХОВІЧ Адіс
substitution.png 90+3
НЕПОГОДОВ Дмитро yellow_card.png 90+4

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Реабілітація чи провал?

 

Ворскла ― Металіст
3 листопада. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 13.30
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Юрій Вакс (Сімферополь).
Прогноз ― 2:2

Ось і завершується перше коло цьогорічного чемпіонату. В 15 турі ворскляни на своєму полі прийматимуть лідера ― харківський Металіст.

Із приходом на тренерський місток Ворскли Василя Сачка полтавці стали однією з найрезультативніших команд чемпіонату, якщо підсумувати забиті та пропущені м'ячі. Команда лише раз у поточному сезоні завершила матч без забитого голу, в усіх інших Ворскла бодай один гол та забивала. Гра ворсклян приємно виглядає і головне - видно прогрес як команди в цілому, так і окремих виконавців, що також варто віднести до заслуг початківця тренера.

Металіст останнім часом трохи зменшив оберти, перемоги даються підопічним Мирона Маркевича не так легко, як на старті сезону. У першу чергу, це пов'язано з недостатньо хорошим функціональним станом футболістів, з причини відсутності звичного робочого графіка команди.

У цьому, мабуть, єдина перевага господарів над лідером чемпіонату, у них повинно бути більше спраги до боротьби, більше бажання на футбольному полі, але і його буде не достатньо, якщо харків'яни продемонструють хоча б 70% від свого потенціалу.

У харків'ян - кращий захист чемпіонату в цілому і найкращий захист в іграх на виїзді. Цікаво, що останні чотири матчі Сачка в якості футболіста Ворскли, біло-зелені не програвали  Металісту, тричі зігравши внічию при одній перемозі, а в минулому сезоні, вже без сьогоднішнього наставника, програли двічі з загальним рахунком 8:1. Чи зможе Василь Сачко продовжити свою серію без поразок у протистоянні з Металістом, побачимо в центральному матчі туру вже завтра.

Зупинка харківського експресу в Полтаві

 

Ворскла не програла лідеру чемпіонату і цілком заслужено записала до свого активу почесну нічию

 

Перше коло у Прем'єр-лізі позаду. Полтавська команда у 15 зіграних матчах показала просто прекрасний результат - 25 залікових пунктів і шостий рядок у турнірній таблиці. Біло-зелені поступилися лише донецькому Шахтарю - 0:3, в інших матчах команда як мінімум забивала обов'зково один гол! Браво Ворскла! Браво Василь Вікторович! Не програла Ворскла і в останньому матчі першого кола - лідеру чемпіонату харківському Металісту.

 

Гра почалася з активних дій гравців Ворскли, які майже літали по полю. Запам'ятався блискавичний прохід Яховіча, який пробіг з м'ячем близько 50 метрів і змусив понервувати харків'ян. В такому ж стилі команда Василя Сачка будувала свою гру в атаці протягом всього матчу. Атаки "Металіста" були доволі примітивними і легко читалися захисниками Ворскли. Однак саме гості відкрили рахунок на 42-й хвилині. Розіграш кутового дав результат. Ксьонз виконав подачу в скупчення гравців, де найбільш розторопним був Моледо. Бразилець не залишив шансів Непогодову.

У другому таймі Ворскла почала стабільно турбувати Горяїнова ударами з дальньої дистанції. Особливо старався Дедечко, але його пострілам не вистачало точності. Та все ж таки Денис став героєм Полтави. На 68-й хвилині Ворскла класно розіграла стандарт і Дедечко ударом з близької відстані зрівняв рахунок. Попри свій статус фаворита, Металіст довго не міг підібратися до воріт Непогодова. В обороні у харків'ян з'являлися вільні зони, якими могли скористатися Маркоскі, Янузі та Яховіч. У Металіста ж найкращий момент був у Моледо, але на останній доданій хвилині бразилець не влучив з двох метрів у порожні ворота. Отже, нічия 1:1, яка, мала б задовольнити обидві команди.

Василь Сачко: Радий і гордий за своїх хлопців

 

Післяматчева прес-конференція наставника ворсклян.

- На мій погляд була дуже класна, цікава для глядачів гра. Вона іншою і не могла бути, адже до нас в гості приїхав харківський Металіст - чудова команда з хорошими виконавцями. Харків'яни грають в красивий, комбінаційний футбол. Ворскла протиставила свою манеру гри, я радий, що у нас це вийшло. Я радий і гордий за своїх хлопців. Заходив президент команди в роздягальню, привітав з хорошою грою і з результатом. Треба реально дивитися на речі: будь-який позитивний результат для нас прийнятний. Тому, я радий і задоволений. Рахунок на табло.

- Чи можна прирівнювати до перемог нічиї з такими командами як Дніпро, Динамо, Шахтар і Металіст?
- Із такими командами будь-який позитивний результат завжди прийнятний. Так, ми сьогодні могли програти, але ж могли і виграти, погодьтеся. За самовіддачею, за бажанням ми не поступалися Металісту. Тому ми не налаштовуємо на нічию в кожній грі. Ви бачили, що ми не були хлопчиками для биття. Ми атакували, намагалися гнути свою лінію. Не завжди це виходить, тим більше, проти Металіста. Все закономірно, все по справі.

- Що сталося в Тернополі?
- Як не крути, за свої вчинки треба відповідати. Ми програли в Тернополі - і кому зараз буде цікаво, якщо я буду розповідати, що там було погане поле і футболісти з ним боролися? Що там був дощ... Поки звикали до умов - вже програвали 0:1. Це все виправдання. Вина у поразці - повністю на мені, футболісти не винні. Так буває у футболі... Я попросив, щоб ми швидше про це забули. У нас свій шлях, своя дорога, і через такі ігри, такі поразки треба теж проходити. Вся критика по тій грі і вся провина за поразку лягають на мене. Я у всьому винен.

- Ворскла багато забиває, але є проблеми і в захисті. Це наслідок атакувальної гри?
- Я з вами не можу не погодитися. Якщо команда пропускає - є питання в обороні. Але буває, ми в чомусь ризикуємо, адже раніше ми й забивали мало. Зараз забиваємо більше, але й багато пропускаємо. Безумовно, треба ще багато працювати, трудитися в тактичному плані. Плюс багатьом футболістам ще необхідно рости як особистостям, набиратися досвіду, впевненості. Але я вірю в команду, я ні на секунду не сумніваюся, що зараз Ворскла на правильному шляху. Все у нас добре, ми рухаємося далі.

 

Мирон Маркевич: Ми не планували втрачати очки в Полтаві

 

Післяматчева прес-конференція головного тренера Металіста Мирона Маркевича

- Чесно кажучи, ми не планували втрачати очки у Полтаві. Тим більше, знали, що у Ворскли є проблеми зі складом. Але такі голи ми пропускаємо... Навіть у дитячій школі вчать футболістів, що треба грати щільніше у штрафному майданчику. Чотири футболісти вільні і вони легко забивають нам гол... І, звичайно, треба реалізовувати своє. Якщо м'яч треба вкотити у порожні ворота, а він летить повз, то складно на щось серйозне розраховувати.

- Наскільки результат справедливий, на ваш погляд?
- Я вважаю, що ми повинні були вигравати. Перевага була територіальна на нашому боці. Але Ворскла дуже хотіла не програти, і це їй вдалося. Вони свій момент створили і потрібний м'яч забили. З чим я їх і вітаю.

- Те, що матч почався о 13.30 - як можете прокоментувати?
- Та я не знаю, чим керуються у Прем'єр -лізі. Я не знаю, хто там призначає початок матчу. Тут же є світло, і матч -таки центральний у турі. Чому на годину дня - це для мене загадка.

Фото гри


Офіційна програма матчуОфіційна програма матчу

Погода