Матчі - 21-05-2017, 05:05 - Націоналіст 294

«Ворскла» повертається на сьоме місце

«Ворскла» повертається на сьоме місце

У першому таймі глядачам довелося спостерігати малоцікаву гру, де на перший план вийшла боротьба. І якщо пасивність при створенні гостроти біля воріт суперника зі сторони «Ворскли» ще якось можна пояснити, то «Карпат» – ні. Львівська команда остаточно не вирішила питання збереження прописки в Прем’єр-Лізі, але, схоже, футболістів це не особливо турбує.

Перебіг подій, як це часто буває, змінився після голу. На 57-й хвилині ворскляни сповна використали помилку суперника. Вихід на ворота Хльобаса й Шарпара завершився пасом першого й ударом на техніку другого – 0:1. Через три хвилини після взяття воріт розгубленістю господарів міг скористатися Одарюк, але з хорошої позиції пробив у руки Боровику.

Поступово львів’янам все ж довелося відряджати вперед більші сили. У «Ворскли» з’явилися вільні зони, у які раз по раз вривалися Ребенок, Мякушко і Хльобас. Але, як і в матчі з «Волинню», реалізувати жодну з перспективних контратак так і не вийшло. В деяких моментах не вистачало підтримки партнерів попереду, а в інших – елементарної майстерності.

Матч плавно котився до цілком закономірної перемоги «Ворскли», аж поки полтавці самі собі не придумали проблеми. Звичайний пас Пердути назад, можливо, через дощ перетворився для Даллку на серйозну дилему. Ардін в підкаті був вимушений ліквідувати небезпеку. М’яч від ноги нашого захисника влучив у стійку. Першим на добиванні був Худобяк, але його удар прийшовся у каркас воріт.

Полтавці все-таки здобули три очки й завдяки перемозі «Дніпра» над «Сталлю» днем раніше повернулися на сьому місце.

«Карпати» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 0:1 (0:0)

Гол: Вячеслав Шарпар, 57

«Карпати»: Боровик, Дитятьєв, Голодюк (Чачуа, 67), Нестеров, Мирошниченко, Гуцуляк (Лобай, 83), Матвієнко, Кльоц, Худобяк, Гладкий, Ксьонз (Шина, 67).

«Ворскла»: Шуст, Чижов, Даллку, Хльобас (Саків, 92), Скляр, Одарюк (Загорулько, 74), Шарпар, Кравченко, Пердута, Ребенок, Ткачук (Мякушко, 64).

Попереджені:
Гуцуляк, 52, Кльоц, 76 – Скляр, 31, Шарпар, 43, Пердута, 88.

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ).

Олександр Данник

Погода