Матчі - 28-05-2017, 11:05 - Націоналіст 217

«Ворскла» вперше в сезоні перемагає «Дніпро»

«Ворскла» вперше в сезоні перемагає «Дніпро»

Тому, звичайно, полтавці мали велике бажання нарешті перервати цю серію й залишитися в «гонці за сьоме місце». Що стосується «Дніпра», то зараз навколо команди ходить багато чуток. Якщо брати до уваги тільки ігровий аспект, для збереження прописки в Прем’єр-Лізі молодій команді Дмитра Михайленка потрібно було перемагати.

Гра вже традиційно видалася небагатою на гольові моменти. Але виглядала цікавіше, ніж останні домашні матчі «Ворскли». У першу чергу через швидкості, які демонстрували команди. Плюс відповідну атмосферу створювали кілька сотень уболівальників гостей, які невпинно гнали свою команду вперед.

Перший небезпечний момент створила «Ворскла». На 29-й хвилині Пердута зрячою передачею знайшов у штрафному майданчику Хльобаса. Дмитро пробивав зльоту без спротиву – м’яч просвистів над поперечиною.

Не менш небезпечно відповів і «Дніпро». На 45-й хвилині після прострілу Чеберка з лівого флангу Кочергін пробивав у дотик метрів з десяти, але, як у Хльобас, у ворота не влучив.

Розв’язка матчу відбулася на 49-й хвилині. Шарпар самотужки протягнув м’яча від центрального кола до ліні штрафного майданчика «Дніпра» і невідпорно пробив у дальній кут. Ні підкат Чеберка, ні кидок Луніна не допомогли. М’яч від стійки відскочив у ворота.

Гостям потрібно було рятувати матч і Дмитро Михайленко кинув у бій свій останній козир – Ротаня. Саме Руслан на 73-й хвилині небезпечно пробивав з лінії штрафного майданчика – неточно. А апеляції до головного арбітра з приводу можливого призначення кутового закінчилися лише жовтою карткою.

«Ворскла» традиційно для останніх матчів отримувала хороші шанси підловити суперника на контратаках. Одну з них завершував Мякушко. Його удар з близької відстані вчасним виходом з воріт і хорошою реакцією нейтралізував Лунін.

У підсумку полтавці здобули заслужену перемогу. Не відстала від «Ворскли» і «Сталь», яка поповнила свій баланс трьома очками в Кропивницькому. Тому матч останнього туру між командами остаточно вирішить, хто посяде сьоме місце. Дніпровці після поразки офіційно оформили розставання з Прем’єр-Лігою.

«Ворскла»-«Дніпро» – 1:0

«Ворскла»: Шуст, Сапай, Чижов, Даллку, Пердута, Кравченко, Чеснаков (Ткачук, 79), Одарюк (Мякушко, 76), Шарпар, Ребенок, Хльобас (Загорулько, 70).

«Дніпро»: Лунін, Адамюк, Сваток, Лопирьонок, Польовий, Вакулко, Кочергін, Нагієв (Когут, 81), Чеберко, Луньов (Баланюк, 46), Довбик (Ротань, 64).

Гол: Шарпар (49).

Попереджені: Чижов, Кравченко – Ротань.

Олександр Данник

Погода