- 18-07-2017, 10:07 - Націоналіст 304

Зробили все, що змогли

"Ворскла" розпочинає сезон з домашньої поразки.
Зробили все, що змогли

18.07.2017, 19:00. Полтава, стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 11000 глядачів. +27

«Ворскла» – «Шахтар» – 0:3 (0:1)

Голи: Феррейра (27), Марлос (66), Патрік (94)

«Ворскла»: Шуст , Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Скляр (Одарюк, 74) Кадимян, Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Шаповал, 88)

«Шахтар»: Пятов, Срна, Кривцов, Ордець, Ісмаїлі, Патрік, Коваленко, Марлос, Дентіньо (Петряк, 82), Бернард (Танковський, 71), Феррейра (Бланко Лещук, 87)

Попередження: Скляр, Сапай, Чижов – Кривцов, Коваленко

Перший домашній матч нового сезону вийшов для «Ворскли» неоднозначним. З одного боку команда зазнала розгромної поразки, а з іншого – місцями демонструвала ту гру, яку любить вболівальник.

Уже в перші 15 хвилин підопічні Василя Сачка мали дві непогані нагоди повести в рахунку. Спочатку Шарпар зльоту пробивав після передачі з лівого флангу від Ребенка – Пятов спокійно забрав м’яч. А потім свій шанс змарнував Чижов. Зробив усе захисник «Ворскли» класно: удар головою в протихід воротарю. Але знову свій високий клас продемонстрував Пятов. Хто знає, як завершився матч, якби рахунок відкрили господарі.

Донеччани ж грали у свій звичний футбол, який приніс результат на 27-й хвилині. Пердута не зміг у підкаті вибити м’яч з-під ніг Факундо Феррейри, а Ардін Даллку – завадити нанести удар. Для форварда рівня Феррейри покласти м’яча в ближній кут з лінії штрафного майданчика не склало великих труднощів – 0:1.

У другому таймі полтавці намагалися зрівняти рахунок. Гості давали грати супернику й періодично «Ворскла» проводила перспективні атаки. Але виконавської майстерності, щоб завершити їх голом, не вистачало. Як забивати продемонстрував на 65-й хвилині господарям Марлос. Обігравши Скляра, бразилець ювелірним по точності ударом відправив м’яч у правий нижній від Шуста кут воріт – 0:2. Після цього голу стало ясно, що врятувати гру підопічним Василя Сачка не вдасться.

Але «Ворскла» не склала руки й прагнула все ж порадувати численних глядачів голом. Забити нашій команді, на жаль, не вдалося. А от «Шахтар» на останній доданій хвилині використав свій шанс у контратаці. Алан Патрік, немов на велосипеді, об’їхав двох втомлених полтавських захисників, і спокійно обвідним ударом у дальній кут поставив крапку в матчі – 0:3.

Можливо, «Ворскла» не заслужила саме на такий рахунок. Але це футбол. Як для старту сезону й рівня суперника команда показала непогану гру. Що дозволяє сподіватися на перші набрані очки вже в наступному матчі, який відбудеться вже за п’ять днів у Львові.

Олександр Данник

Зараз Шарпар “люб’язно” відправить Срну за межі поля
Чижов готовий на ворота. Боєць!
Підкати були, але цього замало
Перший гол в наші ворота
Верхова боротьба Коломойця і Кривцова
Погода