Новини - 20-08-2017, 10:08 - Націоналіст 186

Гол Чижова виводить «Ворсклу» на третє місце

Гол Чижова виводить «Ворсклу» на третє місце

Матч «Ворскли» проти «Маріуполя» мав стати першим лакмусовим папірцем і показати, чи готова команда Василя Сачка боротися за високі місця. І цей тест полтавці склали вдало.

Хоча перемога далася «біло-зеленим» нелегко. Матч не подарував глядачам багато гольових моментів і хід гри прямо натякав на те, що все вирішить один гол.

Дебют більш активно провели маріупольці. Саме вони могли першими відкрити рахунок На 6-й хвилині після швидкої атаки з меж воротарського майданчика пробивав Болбат – Ткаченко удар відбив у стійку, від якої м’яч відскочив за лицеву лінію. «Ворскла» відповіла через три хвилини дальнім ударом Ребенка. Але він не склав особливих проблем для Худжамова. Мав свій шанс і Шарпар – з ноги В’ячеслава м’яч просто звалився. Хоча позиція для удару була дуже хороша. А на 44-й хвилині триходівка Шарпар-Коломоєць-Ребенок завершилася ударом голою останнього – Худжамов знову легко упіймав м’яч.

У другому таймі небезпечних моментів було ще менше. Гра «Ворскли» пожвавішала після проведених Василем Сачком замін. Замість Скляра, який встиг отримати попередження, на полі з’явився Кравченко, а замість Кадимяна вийшов Кулач.

Розв’язка матчу сталася на 83-й хвилин. Ребенок заробив кутовий на рідному лівому фланзі й сам же його виконав. А Чижов виграв верхову боротьбу в захисників й невідпорно пробив у лівий нижній від Худжамова кут воріт – 1:0. «Ворскла» втретє вириває перемогу в останні десять хвилин матчу й уперше за кілька років піднімається на третю сходинку турнірної таблиці.

«Ворскла»-«Маріуполь» 1:0 (0:0)

“Ворскла”: Ткаченко, Пердута, Чижов, Даллку, Матвієнко, Чеснаков, Скляр (Кравченко, 74), Кадимян (Кулач, 60), Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Загорулько, 86).

Головний тренер: Василь Сачко

“Маріуполь”: Худжамов, Кирюханцев, Яворський, Вакуленко, Насонов, Кольцов, Рудика, Чурко (Кісіль, 64), Мішньов, Болбат (Кожанов, 88), Фомін (Борячук, 78).

Головний тренер: Олександр Севідов

Гол: Чижов (83).

Попередження: Скляр, Чижов — Насонов, Кольцов, Рудика

Олександр Данник

Погода