Новини - 27-08-2017, 10:08 - Націоналіст 261

«Ворскла» зміцнює позиції в боротьбі за третє місце

«Ворскла» зміцнює позиції в боротьбі за третє місце

Матч в Олександрії проти однойменної команди мав стати черговою перевіркою готовності підопічних Василя Сачка до вирішення високих завдань.

Забігаючи наперед відзначимо, що пройти то її полтавці пройшли, але своєю грою в останні десять хвилин залишили багато питань.

Перший тайм пройшов під диктовку «Ворскли». Наші футболісти виглядали більш солідно в порівнянні з втомленим єврокубковою битвою з «БАТЕ» суперником. Перший реальний момент відкрити рахунок на 26-й хвилині мав Чеснаков – удар капітана ворсклян прийшовся в стійку, від якої м’яч залишив межі поля. А через дві хвилини Володимир виступив уже в ролі асистента, коли хорошою передачею вивів на побачення з Паньківим Коломойця. Юрій не став пробивати й зробив поперечну передачу на Ребенка, якому залишалося вразити порожні ворота – 0:1. Зміцнити перевагу в рахунку «Ворскли» міг Кравченко, але, перебуваючи в межах штрафного майданчика, пробив у захисника.

У другому таймі малюнок гри серйозно змінився. Можливо, сприяло цьому пошкодження Чижова, якого Василь Сачко вимушений був замінити. У результаті в опорній зоні опинився футболіст, який останнім часом не мав достатньої ігрової практики – Андрій Ткачук. А в центр захисту перемістився Володимир Чеснаков.

«Олександрія» поступово збільшувала тиск на ворота Ткаченка і в останні десять хвилин могла не тільки зрівняти рахунок, а й здобути повноцінні три очки. Про те, як полтавські ворота зуміли залишитися недоторканними знає, мабуть, тільки Олександр Ткаченко і пані Фортуна. Гравці команди господарів пробивали багато і з хороших позицій. Коли вже здавалося, що м’ячу нікуди діватися і воротар «Ворскли» був безсилим, на допомогу прийшла поперечка. Каленчуку, Бондаренку, Грицуку й Цурікову цієї ночі, напевне, будуть снитися моменти, в яких вони могли забивати.

А що ж «Ворскла»? У другому таймі команда серйозно підсіла й здавалося, що це не «Олександрія», а саме полтавці кілька днів тому провели непростий єврокубковий матч. В атаці запам’ятався хіба хороший удар від Кадимяна, на який неймовірним чином зумів зреагувати Паньків.

Але, як би там не було, наша команда записала до свого активу три очки й у світлі нічиєї в матчі «Олімпіка» ще більше зміцнила свої позиції в боротьбі за третє місце. За працелюбність і терпіння підопічних Василя Сачка усе ж варто похвалити. Але у матчах із «Зорею» та «Олімпіком» цього може бути замало.

«Олександрія» – «Ворскла» 0:1 (0:1)

«Олександрія»: Паньків, Бондаренко, Пашаєв, Сітало (Запорожан, 46), Цуріков, Полярус, Бацула (Чорний, 67), Грицук, Банада, Каленчук, Куліш (Пономар, 53).

«Ворскла»:
Ткаченко, Даллку, Сапай, Чеснаков, Чижов (Ткачук, 51), Коломоєць (Загорулько, 90+2), Кравченко (Одарюк, 74), Шарпар, Кадимян, Пердута, Ребенок.

Гол: Ребенок (28).

Попереджені: Каленчук, 77 – Сапай, 72, Шарпар, 74, Ткаченко, 90+3.

Олександр Данник

Погода