Новини - 13-10-2017, 09:10 - Націоналіст 165

У центральному матчі туру «Шахтар» мінімально переграв «Ворсклу»

У центральному матчі туру «Шахтар» мінімально переграв «Ворсклу»

У центральному матчі дванадцятого туру донецький «Шахтар» переміг у Харкові полтавську «Ворсклу».

Гра вийшла багатою на голи. У першому таймі повністю домінували господарі поля, які на 21-й і 36-й хвилинах використали грубі помилки захисників «Ворскли». Авторами голів стали Марлос і Феррейра. Хто знає, чи мало б інтригу звітне протистояння, якби полтавці не забили гол «в роздягальню». На 42-й хвилині Юрій Коломоєць використав вихід сам на сам з Пятовим після хорошого пасу Шарпара.

У другому таймі «Ворскла» заграла активніше. На 57-й хвилині в результаті активного пресингу нашій команді вдалося відібрати м’яч у центральному колі й організувати вихід три в три, який точним ударом завершив Коломоєць. На цей раз асистував Юрію Павло Ребенок.

Можливо, вдалося б полтавцям замахнутися і на більше, якби Чеснаков використав відмінний пас з правого флангу від Одарюка. Володимир не став бити відразу, тому дав шанс Фреду, який і заблокував удар капітана «Ворскли» з хорошої позиції.

«Шахтар» же свою нагоду використав. Свіжий Бланко Лещук спочатку не зумів переграти Ткаченка, а потім віддав вирішальний пас на Феррейру, який без перешкод розстріляв воротаря ворсклян. Ткаченко, хоч і зачепив м’яча, але перевести його бодай на кутовий не зумів.

У підсумку – 3:2. Перша і третя команди Прем’єр-Ліги подарували глядачам цікаве протистояння. Звичайно, воно б не стало можливим без слабкої гри захисників обох команд. Але без помилок не буває голів.

Олександр Данник

Погода