Останні новини - 31-05-2013, 08:05 - sasa 182

4 червня Ворскла отримає новий календар сезону

4 червня Ворскла отримає новий календар сезону

На загальних зборах учасників Прем\’єр-ліги, який відбудеться в Києві 4 червня, пройде обговорення Регламенту та жеребкування календаря сезону 2013/2014 рр.

 

Жеребкування пройде за традиційною для української Прем\’єр-ліги схемою. Спочатку для всіх команд по черговості зайнятого місця в чемпіонаті сезону 2012/2013 рр. жеребкуванням присвоєно порядкові номери, згідно з якими і будуть внесені назви команд до плану-календар. Є одне застереження, щоб в одному турі команди з одного міста (Донецька і Києва) не проводили одночасно домашні матчі, то відразу після Шахтаря і Динамо, відповідно, отримають порядкові номери Металург і Арсенал. Поки невідомо, чи будуть розведені матчі представники Луганської області – Зорі і Сталі.

 

Крім того, наразі не відомий і кількісний склад самої Прем\’єр-ліги. 31 травня комітет ФФУ з атестації футбольних клубів відкликав у Кривбаса атестат, який дає право участі у Прем\’єр-лізі сезону 2013/2014. Це було зроблено у зв\’язку з невідповідністю вимогам критеріїв атестації – неможливістю продемонструвати свою здатність підтримувати безперервну фінансову діяльність клубу до кінця сезону атестації. Кривбас має право протягом п\’яти днів оскаржити це рішення в Апеляційному комітеті ФФУ.

 

Якщо рішення ФФУ залишиться в силі і Кривбас не буде допущений до нового чемпіонату, виникає питання хто займе його місце у Прем\’єр-лізі і взагалі яка доля чекає на криворіжців.

 

Базовим днем першого туру є 13 липня (субота). Друге коло чемпіонату України розпочнеться в листопаді, а його календар буде повторенням першого, де господарі та гості поміняються місцями. До зимової перерви заплановано провести в чемпіонаті 18 турів.

Погода