- 21-03-2014, 11:03 - sasa 172

Адіс Яховіч: Ворскла хоче брати участь в Лізі Європи

Адіс Яховіч: Ворскла хоче брати участь в Лізі Європи

Нападник Ворскли Адіс Яхович поділився очікуваннями від майбутньої зустрічі з Волинню сайту Спорт Экспресс в Украине.

– Вже знаєте рецепт, як досягти потрібного результату?
– Не можна сказати, що він якийсь особливий або секретний. Треба виходити на поле і показувати все, що вмієш. При правильній постановці гри нинішній підбір виконавців дозволяє розраховувати на перемогу в кожному матчі, в тому числі і з Волинню.

– А в обіймі луцької команди є футболісти або лінія, якою, на ваш погляд, слід приділити особливу увагу?
– Найбільшу небезпеку несе правий фланг. Думаю, саме там треба бути завжди напоготові. Втім, і про інші ділянках забувати не варто. Концентрація і ще раз концентрація. Тільки вона дозволить реалізувати нашу тактику, ігрову ідею в результат.

– У матчі 21-го туру ви забили третій гол на полях України (два в чемпіонаті і один в 1/8 фіналу національного кубка). Як вважаєте, чому не вдалося стати автором більшої кількості результативних атак?
– Нинішній сезон, як відомо, я почав у Вілі – команді швейцарської челлендж-ліги (це другий за силою дивізіон країни). Провів п\’ять поєдинків, в яких забив п\’ять голів. Після цього і було запрошення до Ворскли. Лише з кінця вересня я почав регулярно виходити на поле у складі біло-зелених. Довелося, як кажуть, з ходу вникати в стиль гри колективу, пристосовуватися до особливостей чемпіонату… загалом, йшла, що називається, ігрова адаптація. Думаю, період пошуку взаєморозуміння з товаришами по команді вже пройшов, тому надалі мені буде легше виконувати безпосередні обов\’язки нападника – результативно завершувати атаки. Зараз у мене 11 матчів і три забитих м\’ячі. У другій частині сезону постараюся поліпшити співвідношення поєдинків і голів.

– Зараз Ворскла йде на шостому місці. Це за планом?
– Не зовсім. Наша мета – потрапляння до п\’ятірки провідних команд. Чи під силу нам це? Безумовно. Тим більше – наш найближчий конкурент Чорноморець втратив кількох провідних виконавців. Я жодним чином не тішуся з того, що одеська команда зазнала втрат, просто оцінюю цей факт зі спортивної точки зору. Ми хочемо брати участь в Лізі Європи, тому треба посісти п\’яте місце в чемпіонаті, адже в Кубку України, де теж розігрується право виступати на континентальній арені, Ворскла завершила виступ.

Погода