Інтерв'ю гравців, тренерів - 09-03-2012, 01:03 - Націоналіст 133

Ахмед Янузі: “Шукатимемо щастя біля чужих воріт”

Ахмед Янузі

Форвард «Ворскли» Ахмед Янузі, який забив переможний м’яч у ворота «Кривбаса», розмірковує про шанси полтавчан у Дніпропетровську.

− Ахмеде, можеш сказати, що «Дніпро» стане серйознішим випробуванням за криворіжців? Адже ці команду займають сусідні місця…

− Звичайно, якщо брати за іменами, то наш черговий суперник значно переважає «Кривбас». Але нині команду Юрія Максимова ніхто слабкою не називає. Щодо «Дніпра», то ця команда особливо небезпечна гравцями середньої лінії та нападниками.

− Якої гри очікуєш у суботу?

− Гадаю, ставка суперниками буде зроблена на індивідуальні дії, тому до кожного виконавця варто поставитись з повагою та обережністю. Проти «Дніпра» звичайно грати легше тому, що команда багато атакує сама і залишає шанси для суперника. У цьому відношенні поєдинок має бути більш цікавим та видовищним, ніж з криворіжцями.

− Поділись враженнями від попередньої перемоги…

− Вона далась важко, тому що гості практично не давали нам грати, а зламати вибудований захист вийшло лише у другому таймі. Гадаю, така тактика є ознакою меншої майстерності, ніж у «Динамо», «Шахтаря», «Металіста», того ж «Дніпра»…

− Другий гол у ворота Дениса Бойка ти провів з пенальті. Були побоювання щодо підсумку дуелі?

− Принаймні я не звертав увагу на дії голкіпера і заздалегідь знав, куди буду бити. Сумніві не мав жодних. Гадаю, взагалі у такі моменти слід гранично концентруватись на власних діях і не входити у залежність від суперника.

− «Ворскла» за всю історію зустрічей вигравала у Дніпропетровську єдиний раз. А у нинішньому сезоні після двох стартових перемог у гостях вже 8 ігор не може повторити успіх на чужому полі…

− Не стану коментувати статистичні дані. Спробуємо виправити становище і перервати неприємну традицію. Цього і прагнемо. Перемогти хочеться кожному, але не слід забувати, що нічия також позитивний підсумок зустрічі, якщо вона відбувається на полі іменитого суперника.

− Що може стати вашим спільником?

− Відомо, що «Дніпро» має одразу четверо дискваліфікованих футболістів. Є втрати через хвороби і травми. На щастя, Микола Павлов може обирати з більшої кількості футболістів. Саме більш довга лава часто буває вирішальним чинником. Але які труднощі не мав би суперник, все одно щастя маємо шукати біля чужих воріт. Перший гол матиме доленосний характер.

− Іноді футболісти довгий час відходять від тренувальних зборів. «Ворскла» вже встигла змінити ритм роботи?

− У нас завжди на фізичну готовність робиться акцент. У Криму цієї зими було важче через погодні негаразди. Програму зборів ніхто не відміняв, а от можливість отримати комусь травму збільшувалась. Якщо ми пройшли підготовчий відрізок без втрат, значить, був обраний правильний шлях, і наші ігрові кондиції знаходяться під контролем у тренерів.

Погода