28.11.2020.
Динамо (Київ) - Ворскла (Полтава)
2 : 0


Прем'єр-ліга


Динамо 2 : 0 Ворскла
Динамо (Київ) Ворскла (Полтава)
28.11.2020. 17:00
11 тур
Стадіон: НСК Олімпійський (Київ) . 0 глядачів (вміст 70050)
Погода: штучне освітлення , Температура: 3ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Юрій ІВАНОВ (Маріуполь)
Перший асистент: Олександр ЖУКОВ (Харків)
Другий асистент: Володимир ВИСОЦЬКИЙ (Запоріжжя)
Резервний арбітр: Дмитро КРИВУШКІН (Харків)
Делегат: Олександр КАДЕНКО (Київ)
Інспектор: Валерій КУРГАНОВ (Олександрія)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Україна БУЩАН Георгій 21 Вр Україна ТКАЧЕНКО Олександр
4 Зх Україна ПОПОВ Денис 82 Пз Україна РЕБЕНОК Павло
7 Пз Словенія ВЕРБИЧ Беньямін 92 Зх Франція НДІАЙЕ Пап-Альюн
8 Пз Україна ШЕПЕЛЄВ Володимир 13 Зх Україна ЯВОРСЬКИЙ Серій
10 Пз Україна ШАПАРЕНКО Микола 4 Зх Україна ПЕРДУТА Ігор
14 Пз Італія ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія 5 Пз Гана ЯКУБУ Наджееб
15 Пз Україна ЦИГАНКОВ Віктор 28 Пз Хорватія ПУЦЛІН Давід
16 Зх Україна МИКОЛЕНКО Віталій 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
18 Пз Україна АНДРІЄВСЬКИЙ Олександр 50 Пз Малі КАНЕ Ібрахім
25 Зх Україна ЗАБАРНИЙ Ілля 99 Пз Україна ЩЕРБАК Дмитро
94 Зх Польща КЕНДЗЬОРА Томаш Кароль 11 Нп Україна СТЕПАНЮК Руслан
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
71 Вр Україна БОЙКО Денис 51 Вр Україна ІСЕНКО Павло
17 Пз Україна ЛЄДНЄВ Богдан 38 Пз Україна ЧЕЛЯДІН Артем
19 Пз Україна ГАРМАШ Денис 9 Пз Хорватія ПЕШИЧ Іван
20 Пз Україна КАРАВАЄВ Олександр 37 Зх Україна ДУБКО Валерій
27 Нп Бразилія ДА СІЛВЕЙРА Клейтон 14 Нп Україна КРАВЧУК Данило
34 Зх Україна СИРОТА Олександр 25 Пз Україна ВЛАСОВ Олег
89 Нп Україна СУПРЯГА Владислав 42 Пз Україна ГАДЖУК Ілля
 
Головні тренери
Румунія Мірча ЛУЧЕСКУ Україна Юрій МАКСИМОВ

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
3 yellow_card.png ПЕРДУТА Ігор
ЦИГАНКОВ Віктор goal.png 13
ВЕРБИЧ Беньямін goal.png 36
46 substitution.png ПЕШИЧ Іван
РЕБЕНОК Павло
46 substitution.png КРАВЧУК Данило
ЩЕРБАК Дмитро
ЛЄДНЄВ Богдан
ШЕПЕЛЄВ Володимир
substitution.png 62
ГАРМАШ Денис
ДЕ ПЕНА БОНІНО Карлос Марія
substitution.png 62
72 yellow_card.png ЧЕЛЯДІН Артем
72 substitution.png ЧЕЛЯДІН Артем
ПУЦЛІН Давід
76 yellow_card.png СКЛЯР Олександр
76 substitution.png ДУБКО Валерій
ПЕРДУТА Ігор
76 substitution.png ВЛАСОВ Олег
СКЛЯР Олександр
СУПРЯГА Владислав
ВЕРБИЧ Беньямін
substitution.png 80
ЗАБАРНИЙ Ілля red_card.png 82
КАРАВАЄВ Олександр
ШАПАРЕНКО Микола
substitution.png 84
87 yellow_card.png ЯВОРСЬКИЙ Серій
90 red_card.png КАНЕ Ібрахім

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

“Ворскла” провалює матч в Києві

Перед матчем «Ворскли» в Києві проти «Динамо», думаю, не в мене одного була надія на те, що полтавська команда зможе якщо не перемогти, то дати бій господарям.

До цього схиляв і важкий єврокубковвий графік команди Луческу, і епідемія хвороб та травм, яка підкосила «Динамо». Порадувала в минулому турі й «Ворскла». Полтавці здолали непростий «Колос» з рахунком 3:0 й значно покращили свій психологічний стан.

Без Різника, Кулача й… Чеснакова

Стартовий склад «Ворскли» знову не виглядав оптимальним. Дмитро Різник підхопив коронавірус. Травму заліковує Владислав Кулач. А от відсутність Володимира Чеснакова здивувала. У день гри на одному з спортивних сайтів вийшло інтерв’ю з капітаном ворсклян, в якому Чеснаков був налаштований на боротьбу в майбутньому матчі. Пробоїну в захисті Юрій Максимов закрив досвідченим Павлом Ребенком.

Формально кадрові проблеми «Динамо» набагато більші: через травми й коронавірус кияни втратили більше 10 гравців. Хоча це не заважає Мірчі Луческу виставляти на гру один з найсильніших складів серед усіх учасників Прем’єр-ліги.

Коли все очевидно після першого тайму

Перший тайм гри в Києві став одним з найгірших у сезоні для «Ворскли». Тактика гри полтавців звелася до перепасовок на власній половині поля з метою витягнути господарів уперед й потім довгою передачею знайти попереду нападників або швидких гравців півзахисту. Але сьогодні це не працювало. Взагалі. Після трьох-чотирьох передач «Динамо» підтискало наших футболістів і нормально вийти з захисту полтавцям не вдавалося. Більшість передач уперед перехоплювалися опорниками «Динамо». Незвично багато браку допускав при виконанні довгих передач і Альюн.

За відсутності контргри підопічним Юрія Максимова могла допомогти самовіддана й надійна гра в обороні. На жаль, і цей компонент дав перший збій на 14-й хвилині. Попов виконав проникаючу передачу до штрафного майданчика на Вербича, Альюн сподівався, що на перехоплення вийде Ткаченко. Воротар не ризикнув і чекав активних дій від захисника. Швидкий Вербіч був першим на м’ячі й відпасував на неприкритого Циганкова. Віктор забивав у порожні ворота – 1:0.

Після голу малюнок гри не змінився: все той же брак при передачах від «Ворскли» у великій кількості й повна пасивність попереду. Двічі намагався розігнатися Кане, проте проходи малійця спокійно перервали кияни, після чого Ібрахім розчинився на полі. Друге взяття воріт було справою часу.

Якщо гол Де Пени Іванов відмінив після підказки від Катерини Монзуль, яка працювала з системою VAR, то Вербич на 36-й хвилині забивав по правилам. Словенець увірвався в вільну зону й замкнув простріл від Де Пени. Відчайдушний підкат Яворського не допоміг, а Альюн втратив свого гравця.

Шанс для молоді й проблемний Кане

Після перерви Юрій Максимов зняв з гри Ребенка й Щербака, випустивши Пешича й Кравчука. Саме Пешич взяв участь в єдиній небезпечній атаці «Ворскли» за увесь матч. На 66-й хвилині Іван знайшов передачею у штрафному майданчику «Динамо» Степанюка. Руслан пробивав в один дотик – Бущан був на місці.

Господарі в другому таймі створили більше моментів і від розгрому «Ворсклу» врятувала хороша гра Ткаченка на ліній воріт і Олександр Скляр. Півзахисинк полтавців вчасно відчув, куди пробиватиме зі штрафного Лєднєв, устиг повернутися й вибив м’яча з лінії воріт.

Ближче до кінця матчу Юрій Максимов дав шанс відчути клас суперника молодим Челядіну, Власову й Дубку, які на трьох у сумі отримали 45 хвилин ігрового часу. Загальної картини це не зіпсувало. «Динамо» впевнено довело гру до перемоги. Хоча обидва суперники могли обійтися без вилучень. Принаймні хід гри жодним чином не натякав на те, що дограватимуть команди в неповних складах. Червоні картики отримали Забарний і Кане. Для малійського легіонера «Ворскли» це вилучення стало другим у сезоні.

Що далі?

Звітний матч показав, що хоч «Ворскла» й перебуває в верхній частині турнірної таблиці, стабільно конкурувати з «Шахтарем» і «Динамо» ще не може. Особливо, коли через травми випадають не тільки гравці основного складу, а й ротації – Сапай, Васін, Скляр, Опанасенко. Тому надалі треба намагатися брати очки в матчах з командами, які ближче по рівню до колективу Юрія Максимова.

До Нового року «Ворсклі» належить провести ще три матчі: кубковий проти «Агробізнесу», а також ігри чемпіонату проти «Десни» й «Миная». Побажаємо команді хорошого завершення цього важкого року.

Олександр Данник

Фото гри


Погода