Аматори - 30-03-2015, 02:03 - sasa 274

Аматорські команди Полтавщини готуються до нового сезону

Аматорські команди Полтавщини готуються до нового сезону

Головна муніципальна команда міста ФК «Лубни» продовжує підготовку до нового футбольного сезону-2015.

Черговим суперником юних лубенців була не слаба і «не бідна» команда «Олімпія» (Савинці) з Миргородщини. Поєдинок пройшов на стадіоні с. Петрівці Миргородського району. Про цей матч розповідає головний тренер ФК «Лубни» Анатолій Гришанович:

– Напередодні цього поєдинку я зустрічався з президентом ФК «Зеніт» Анатолієм Михайленком і запропонував йому створити одну сильну команду від нашого міста (навіть, без тренера Анатолія Гришановича), але він не погодився… Щодо чергового товариського матчу проти знаної «Олімпії», то протягом всієї зустрічі ми володіли ініціативою і, навіть, перемагали господарів з рахунком 2:0. Обидва голи на рахунку нападника Сергія Сергієнка. Потім олімпійці скоротили відставання, а за три хвилини до завершення поєдинку ударом з пенальті (вдало пробив лубенець Владислав Ковтун) миргородці зрівняли протистояння – 2:2. Гадаю, якби я «не зробив» у другому таймі шість замін, то рахунок міг бути на нашу користь. Зазначу, що у команді цього разу дебютували новачки – Олександр Духно, Іван Мануляк та Ігор Реутов (останнього, до речі, новачком і не назвеш, адже він у 2013 році був одним з кращих гравців ФК «Лубни», а останній час виступав за команду майстрів – ужгородську «Говерлу»). Повний склад моїх підопічних був таким: Кулик, Куций, Бувалець (Мануляк, 46), Захарченко (Артеменко, 46), Печарський (Ебенгу, 46), Реутов, Тупоровський (Романенко, 46), Близнюк (Бабенко, 46), Марусич (Духно, 46), Гулович, Сергієнко.

Минулої неділі лубенці провели черговий матч-спаринг. Для уболівальників наводжу його звіт:

ФК «Лубни» – «Фортуна» (Кейбалівка) 0:3 (0:1).
Товариський матч. 29 березня. с. Солониця. Стадіон ім. Євдокії Костенюк. +4С. Дощ. 37 глядачів.
Судді: А. Павлюченко, В. Березняк, Ю. Юрченко (усі – Лубни).
«Лубни»: Олексюк (Похвала, 77), Захарченко (Мандрика, 46), Бувалець, Мануляк, Печарський (Духно, 46), Реутов (Бабенко, 46), Гулович (, Артеменко, 46), Гончаренко, Близнюк (Ебенгу, 46), Сергієнко (Тупоровський, 38), Марусич (Гриценко, 46). Тренер: А. Гришанович.
«Фортуна»: Бих (Сухно, 46), Букша, Гайдук (Курочка, 46), Потапов, Малимон, Семенченко, Медяник (Гаделія, 46), Кубинський (Курпіта, 46), Бровко, Кібиш, Потапов. Тренер: М. Бурий.
Голи: Медяник (38), Гаделія (61), Семенченко (75, з пенальті).

Після вдалого товариського протистояння проти савинської «Олімпії» лубенська команда зустрічалася з бронзовим призером першолігового чемпіонату області командою «Фортуна» з Пирятинського району. Футбольна зустріч пройшла на засніженому полі і під акомпанемент дощу. Але більше призвичаїлися до несприятливих погодних умов гості, які протягом майже всього поєдинку домінували на газоні, створивши не один голевий момент біля воріт господарів. А перевага пирятинців, за яких дебютували шестеро гравців з Києва, як кажуть, «далася взнаки». Гадаю, що «Фортуна» цього сезону буде головним претендентом на першолігове чемпіонське звання.

Результати інших товариських обласних матчів:

«Олімпія» (Савинці) – «Агробізнес ТСК» (Ромни) 0:0, «Харчовик» (Червонозаводське) – ФК «Сенча» 3:0, «Олімпія» (Савинці) – «Динамо» (Решетилівка) 6:2, СК «Полтава» – «Ворскла U19» (Полтава) 1:0.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода