Новини - 07-11-2015, 09:11 - sasa 273

Анастасія Ковальчук – у чвертьфіналі Кубка Кремля

Анастасія Ковальчук – у чвертьфіналі Кубка Кремля

У Москві (Росія) триває супертурнір з більярдного спорту Кубок Кремля, в якому у жіночій першості (63 учасниці) з \”Вільної піраміди\” (призовий фонд – 1,5 мільйона рублів) продовжує виступати наша землячка Анастасія Ковальчук із Кременчука.

В 1/16 фіналу Анастасія перемогла Наталію Трофименко (Москва, Росія) – 4:2, а в 1/8 фіналу – Ольгу Мілованову (Санкт-Петербург, Росія) – 4:3. Матч із Міловановою був найзахоплюючим та най драматичним із усіх матчів 1/8 фіналу, він тривав по повному формату – всі 7 партій – протягом 2 годин 27 хвилин.

Здавалося у нашої землячки не виникне проблем – Анастасія Ковальчук впевнено вийшла вперед у грі до 4-х перемог – 3:1. Але саме у цей час й розпочалася справжня \”заруба\”. Незабаром Мілованова зрівняла рахунок – 3:3. Показовою виявилася 6-а партія. У ній росіянка (до 8-ми переможних куль) вийшла вперед – 7:0, Ковальчук скоротила відставання – 6:7, але програла партію ― 6:8.

Остання партія (за рахунку в матчі – 3:3) перетворилася на апогей пристрастей. Здавалося, Анастасія Ковальчук приречена на поразку, після того як Мілованова вела в рахунку – 3:0, 5:2. Та саме у цей момент глядачі, які дивилися пряму трансляцію цього поєдинку, побачили надмірне нервування росіянки. Напевно, Мілованова сама не вірила, що вперше за останні роки на міжнародній арені зможе перемогти Анастасію Ковальчук. Мілованова довго кружляла навколо столу, ставала у позицію для удару, потім відмовлялася від цієї позиції, знову кружляла навколо столу, знову ставала в позицію для удару, потім знову змінювала своє рішення… А ось Анастасія Ковальчук діяла прагматично і впевнено – спочатку наша землячка зрівняла рахунок у вирішальній партії – 5:5, потім вийшла вперед – 7:5. Росіянка скоротила відставання до мінімуму (6:7). Однак в останньому ударі із надзвичайно важкої позиції Анастасія Ковальчук виявилася неперевершеною – вона із суперточністю увігнала у лузу 8-му, переможну більярдну кулю – 8:6 і перемога у матчі ― 4:3.

У чвертьфіналі Кубка Кремля з \”Вільної піраміди\” суперницею Анастасії Ковальчук буде Катерина Перепечаєва (Борисов, Білорусь). В 1/8 фіналу Перепечаєва перемогла Тетяну Максимову (Воронеж, Росія) – 4:2. Цікаво, що минулого місяця на чемпіонаті світу з іншої номінації – \”Динамічної піраміди\” (Іматра, Фінляндія) – Максимова була срібною призеркою, а Ковальчук – бронзовою. Тож чвертьфінальний матч із білорускою для Анастасії Ковальчук буде і непростим, і принциповим.

В інших трьох чвертьфіналах між собою гратимуть виключно представниці Росії.

Катерина БАБИЧ

Погода