Новини - 25-10-2015, 03:10 - sasa 130

Анастасія Ковальчук завоювала \”бронзу\” більярдного чемпіонату світу

Анастасія Ковальчук завоювала \”бронзу\” більярдного чемпіонату світу

25 жовтня у місті Іматра (Фінляндія) завершився чемпіонат світу з більярдного спорту у номінації \”Динамічна піраміда\”, в якому у складі збірної України виступала наша землячка Анастасія Ковальчук із Кременчука.

Анастасія Ковальчук з усього складу збірної України (3 чоловіка і 3 жінки) стала єдиною призеркою від України, яка завоювала бронзову медаль у жіночій першості. У півфіналі наша землячка програла 4-разовій чемпіонці світу Діані Мироновій (Москва, Росія) – 0:5. Прикро, але у кожній із 5-ти партій (до 8-ми переможних шарів) кременчужанка мала шанс на перемогу. Яскравим прикладом стала остання, 5-та партія (яка могла бути й не останньою) – у ній Анастасія Ковальчук упевнено повела в рахунку – 4:1, але знову програла – 4:8. Росіянка Діана Миронова чи не єдина у світ спортсменка, яка не пробачає промахів своїх суперниць. У Фінляндії Діана Миронова стала вже 5-разовою чемпіонкою світу у різних видах більярдної \”піраміди\”, перемігши у фіналі Тетяну Максимову (Самара, Росія) – також 5:0.

Анастасія Ковальчук окрім бронзової медалі чемпіонату світу отримала ще й призовий бонус у 60 тисяч російських рублів та 15,0 пункти до свого міжнародного рейтингу, з яким вона входить до трійки кращих у світі у жіночій \”піраміді\”.

Це – вже друга медаль світового чемпіонату, яку Анастасія Ковальчук завоювала цього року, першою була срібна медаль командного жіночого (в ігровій парі) чемпіонату світу.

Тож, без сумніву, можна сказати, що нинішній сезон для Анастасії Ковальчук став найкращим в її біографії на міжнародній арені. Але, напевно, ще не треба поспішати робити якісь висновки, адже попереду – найбільш комерційний турнір року у жіночий \”Вільній піраміді\” – \”Кубок Кремля\”, який відбуватиметься у Москві 4-8 листопада. Тут призовий фонд у жіночій першості становить 1,5 мільйона рублів. І якщо у Фінляндії Анастасія Ковальчук за 3-є місце отримала 60 тисяч рублів, то 3-є місце \”Кубка Кремля\” забезпечить майбутнім бронзовим призеркам – по 115 тисяч рублів.

У чоловічому фіналі чемпіонату світу з \”Динамічної піраміди\” у Фінляндії Дастан Лепшаков (Киргизстан) переміг Євгена Салтовського (Білорусь) – 7:1.

Тетяна БЕГМА

Погода