Новини - 13-11-2015, 12:11 - sasa 201

Анастасія Ковальчук зіграє на чемпіонаті світу з більярдного спорту у \”Вільній піраміді\”

Анастасія Ковальчук зіграє на чемпіонаті світу з більярдного спорту у \”Вільній піраміді\”

Нині у Києві триває чемпіонат України з більярдного спорту у \”Вільній піраміді\”, який є відбірковим турніром до чемпіонату світу, котрий відбуватиметься 30 листопада – 5 грудня у Томську (Росія).

Наша землячка – представниця Полтавщини Анастасія Ковальчук, яка входить до світового топ-5 у цій номінації, не бере участі у чемпіонаті України, адже вона вже отримала запрошення міжнародної Федерації на участь у чемпіонаті світу, а разом з нею й інша українка – Зоряна Притулюк (Київ). Квота жіночої збірної України у Томську – 4 учасниці. Тож до Ковальчук і Притулюк на чемпіонаті світу приєднаються ті спортсменки, які у Києві зіграють у фіналі чемпіонату України.

У 2015 році Анастасія Ковальчук завоювала срібну медаль командного (жіночі пари) чемпіонату світу у \”Вільній піраміді\” та бронзову медаль особистого чемпіонату світу у \”Динамічній піраміді\”. Призовий фонд наступного чемпіонату світу у \”Вільній піраміді\” у Томську – на третину менший, ніж супертурніру \”Кубок Кремля\”, який завершився два тижні тому. У \”Кубка Кремля\” Анастасія Ковальчук програла у чвертьфіналі й отримала бонус у 75 тисяч рублів. У Томську за участь у чвертьфіналі бонус буде – 40 тисяч рублів, у півфіналі (двом бронзовим призеркам) – по 70 тисяч рублів, фіналістка отримає 100 тисяч, чемпіонка світу у \”Вільній піраміді\” серед жінок – 200 тисяч, а чемпіон світу серед чоловіків – 450 тисяч рублів.

Катерина БАБИЧ

Погода