- 28-07-2013, 09:07 - sasa 178

Анатолій Момот: Ми хотіли вас здивувати

Анатолій Момот: Ми хотіли вас здивувати

Де-юре головний тренер Ворскли Анатолій Момот прокоментував домашню поразку від донецького Металурга

– Хлопці почали непогано, контролювали м\’яч. Потім пропустили, будемо говорити, курйозний гол. Трохи це психологічно позначилося на команді. Другу половину першого тайму ми провалили. У перерві ми говорили гравцям, що нічого не втрачено, треба виходити і грати. Треба було відіграватися і перемагати. Але знову – рикошет і автогол, але це не вина Сапая. За рахунку 0:2 хлопці все одно боролися до останнього, були моменти у Янузі і Міщенка. Фізичний стан у хлопців, як нам здається, відмінний. Дуже добре працювали фланги. Може бути, ми трохи зловживали навісами. Але в штрафній у Металурга є Чечер, який виграє все повітря – це його хліб. Коли робили прострільні передачі – моменти були.

– Будник виглядає краще, ніж Васілаке? І коли вже Баранник буде грати в основі?
– Чипріан випав із гри в середині поля. Будник – перспективний хлопець, будемо більше йому довіряти. Він непоганий гравець, це сьогодні і гра показала. Можливо, потрібно було його раніше трохи випустити на поле. Щодо Баранника. Ми за ним стежимо. Я думаю, в найближчому майбутньому ми будемо йому довіряти. Все залежить від нього. Але я і грою Янузі приємно здивований, він добре чіплявся за м\’яч попереду.

– За курйозні голи хтось несе відповідальність?
– Ми будемо розбиратися. Воротар, як кажуть, повинен пропустити свої голи, а потім грати. Були помилки, але ж всі помиляються. На розборі у вівторок ми розглянемо всі епізоди гри.

– Після 11 травня, коли зарахували той гол від Металурга на 95 хвилині, здається, що Непогодов втратив упевненість…
– Може, є страх. Він повинен бути господарем штрафний з його-то зростом. Є тренер по воротарям, який проводитиме аналіз.

– Як із пошуками нападника? І що з приводу Баліча?
– Ми шукаємо нападника, але треба взяти гідного, а не просто для того, щоб запросити когось. Баліч поки тренується з нами, питання по ньому відкрите. Він лівоногий гравець, йому 23 роки. Поки працює з нами.

– Не шкодуєте про Долганський?
– Долганський – досвідчений воротар, він би не завадив будь-якій команді. Але його подальша співпраця з нами вирішувалося на рівні клубу.

– Де Лагос?
– Він тренується з дублюючим складом. На зборах, в контрольних іграх його фізичний стан залишав бажати кращого. Тому ми вирішили зробити вибір на користь Пердути, який в кращому фізичному стані.

– Чи згодні ви з тим, що Ворсклі зручніше грати на виїзді?
– Я під час матчу теж про це подумував. Нам важко було розкрити насичену оборону. Хоча з Чорноморцем другу половину гри ми провели добре. Але ще йде становлення команди. Будемо працювати.

– Новачки виправдали ваші очікування?
– Дедечко і Міщенко – солідна допомога для команди. Васілаке непогано зіграв в Одесі, а сьогодні трохи розчарував.

На завершення хочу подякувати вболівальникам за підтримку. Начебто ми дали результат на старті чемпіонату, але, на жаль, продовження не було. За цей хочу вибачитися. Повірте, хлопці віддали всі сили і вміння, ми хотіли вас здивувати, порадувати і подякувати за підтримку. Сподіваюся, ви в майбутньому будете так підтримувати команду. Тому, шановні уболівальники, ми вам вдячні.

Погода