Аматори - 30-04-2010, 09:04 - sasa 236

Андрій Загоруйко – кращий футболіст Лубен

Андрій Загоруйко – кращий футболіст Лубен

У Лубнах завершився міський референдум на визначення кращого футболіста міста 2009 року. Опитування проводили редакція обласного тижневика «Вісник» і дирекція лубенського комунального стадіону «Центральний».

Референдум на визначення кращого футбольного гравця Лубен за підсумками його виступів протягом сезону проводиться всьоме. Нагадаємо, що лауреатами референдуму ставали: 2003 рік – Павло Куций, 2004 – Костянтин Шеремет, 2005 – Сергій Гайдук, 2006 – Ігор Юрченко, 2007 – Андрій Герасименко, 2008 – Андрій Загоруйко. Організатори референдуму і цього року вирішили не брати до уваги лубенських футболістів, що виступають у командах майстрів. Це Павло Куций (ПФК «Олександрія»), Сергій Вовкодав («Ворскла» Полтава), Владислав Рудченко (ФК «Полтава», чернівецька «Буковина»), а лише тих гравців, хто грав за любительські команди у чемпіонаті Полтавщини та розіграші Кубка області-2009. Опитування проводилось серед фахівців спорту, тренерів, спортсменів та уболівальників, в результаті якого і визначився лауреат звання «Кращий футболіст міста-2009». Потрібно було вказати трійку кращих гравців (І місце – 3 очки, ІІ – 2 очки і ІІІ – 1очко). Отже, за підсумками рефендуму найбільше очок (58) набрав півзахисник ФК «Лубни» (а згодом і «Сули») Андрій Загоруйко, який вдруге поспіль став кращим футболістом міста над Сулою. Друге місце посів чемпіон області у складі ФК «Велика Багачка» Марк Гришанович (39 очок), а третім став захисник «Сули» Дмитро Бортнік (29 очок). Четверте і п’яте місця, відповідно, посіли граючий тренер Анатолій Сірик і півзахисник Сергій Гайдук.

Крім вищезгаданих гравців в опитуванні ще називались імена таких лубенських футболістів: Євген Четверіков, Володимир Величко, Євген Макаренко, Володимир Малих, Ігор Морозюк, Олександр Баран, Дмитро Нечипоренко, Ярослав Матяш, Владислав Ковтун, Олександр Шоха, Руслан Порощай. Як бачимо, Андрій Загоруйко переміг з великим відривом від переслідувачів. Гадаємо, що саме працьовитість на футбольному полі, стабільність, чудова і впевнена гра півзахисника взяли гору і вивели 32-річного футболіста на І місце, хоча для лубенської команди   минулий рік був одним з найгірших за всі її виступи. Як повідомив Андрій Загоруйко, у «гру мільйонів» він закоханий за те, що це ФУТБОЛ! А приз від головного редактора газети «Вісник» Людмили Бірюкової лауреат отримає 5 травня перед матчем ІІІ туру чемпіонату області між ФК «Лубни» і «Молодь-Педуніверситет» (Полтава).  


Візитна картка лауреата
Андрій Загоруйко. Народився 1 січня 1978 року в с. Ганнопіль Славуцького району Хмельницької області. Навчався в Лубнах у ЗОШ № 1. Перші «ази спорту» отримав від вчителя фізвиховання Олексія Кумонка. З першого класу займався футболом (з 1996 року – учень Лубенської ДЮСШ). Перший тренер: Олександр Сердюк. В 1998 році отримав травму і на футбольне поле вийшов грати вже у 2002 році завдяки Анатолію Гришановичу, голові міської Федерації футболу. Грав за команди «Сула» (Лубни), ФК «Драбів», ФК «Лубни» під опікою тренерів Миколи Білошицького, Анатолія Гришановича, Івана Зінченка, Анатолія Сірика. Одружений. Має дружину Інну і 6-річного сина Андрійка. Мешкає у приміському селі Засулля. Працює футбольним тренером ДЮСШ «Колос» з 1999 року. Неодноразово ставав призером чемпіонатів Полтавської і Черкаської областей. Двічі у складі ФК «Лубни» виборював Кубок Полтавщини з футболу. Друзі-футболісти: Павло Куций і Олег Німич.Побажання юним футболістам від лауреата: працьовитість у футболі, ставлення перед собою певних задач та їх здійснення, а ще – міцного здоров’я і «грати без травм». Мрія Андрія Загоруйка: отримати звання чемпіона області з футболу і виростити сина чудовим футболістом.
 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода