- 19-10-2013, 08:10 - sasa 186

Автогол і суперфарт знову приносять три очка Ворсклі

Автогол і суперфарт знову приносять три очка Ворсклі

Полтавська команда не без долі фарту, знову другий матч поспіль завдяки автоголу, перемагає одного з аутсайдрів – запорізький Металург – 2:1

 

Ворскла – Металург Запоріжжя – 2:1

Протокол

 

Суттєве похолодання у Полтаві стало на заваді наповненню стадіона у матчі, де вражаюча результатами \”Ворскла\” приймала аутсайдера \”Металург\”.

 

У стартовому складі господарів не знайшлося місця Міщенку – на позиції плеймейкера вийшов Маркоскі. Справа у півзахисті знову вийшов Громов. Інші позиції стабільно без змін.

Гра розпочалася на зустрічних курсах, команди не бажали мерзнути. Не відкладаючи справу в довгий ящик, \”Ворскла\” швиденько організувала гол. В контратаці Маркоскі майстерно в розріз вивів сам-на-сам з голкіпером Громова, і Артем, обігравши Старцева, відправив м’яч у незахищені ворота.

 

Територіальною ініціативою заволоділи гості, та акцентовано завершити атаки запоріжцям не вдавалося. Полтавчани відповідали стрімкими контратаками, постійно марнуючи нагоди на загострення через власну недбалість при передачах.

 

Але перевага \”Металурга\” таки принесла плоди. Платон після передачі партнера не зустрів належної протидії з боку Курилова і красиво пробив у дев’ятку повз Непогодова. Ворскляни виглядали розгублено, відразу другий мав забивати Штурко, добиваючи м’яч після сейву голкіпера – повз ворота. Платон міг робити дубль – знову виручає воротар. Ворскляни у ці хвилини запам’яталися лише попередженням Курилову, який не дуже вдало провів загалом матч.

 

На другий тайм господарі вийшли більш заряджені. Але саме бажання більше й заважало ворсклянам точно і спокійно розпорядитися м’ячем. Нічия не влаштовувала полтавчан, Василь Сачко вводить у бій свіжі сили – Міщенка та Янузі.

 

Те, що не вдалось гравцям \”Ворскли\”, зробили футболісти \”Металурга\”. Громов, отримавши пас на фланзі, не довго думаючи прострілив нарешті не верхом, а низом, а Сахневич, намагаючись перервати подачу, зрізав м’яч у власні ворота – знову автогол приносить підсумкову перемогу ворсклянам.

 

Розпочалися гойдалки, які не змусили глядачів нудьгувати. Мали моменти полтавчани, та знову ж таки у завершальній стадії грали недбало. Натомість \”Металург\” принаймні двічі мав зрівнювати рахунок. Найреальніший шанс втратив Лео. Бразилець скористався провальною грою захисту господарів, прошмигнув повз Непогодова, який безвідповідально залишив ворота, але відразу забивати не став, намагаючись витиснути \”вірний\” варіант. Пауза затяглася настільки, що навіть удару по воротах не відбулося – захисники прокинулись і таки знешкодили суперника.

 

На останніх хвилинах Платон завдавав дальнього удару – тут уже Непогодов зіграв надійно.

 

Гості завдали вдвічі більше ударів по воротах, вдвічі частіше влучали у ствір, подали вдвічі більше кутових та мали перевагу по володінню м’ячем. Але на табло – 2:1 на користь господарів. \”Ворскла\” здобуває перемогу у матчі, де суперник виглядав як мінімум не гірше – чергові три залікові бали в копилку.

 

Віталій Сонікссон

Погода