Останні новини - 09-12-2016, 12:12 - Націоналіст 160

Банк \”Фінанси і Кредит\” хоче стягнути з \”Ворскли\” майже 5 мільйонів гривень

Банк \”Фінанси і Кредит\” хоче стягнути з \”Ворскли\” майже 5 мільйонів гривень

8 грудня 2016 року в Господарському суді Полтавської області продовжили розгляд справи за позовом банку \”Фінанси і Кредит\” до футбольного клубу \”Ворскла\” про повернення боргу у сумі 4 мільйони 820 тисяч гривень.

 

Представники клубу подали зустрічні вимоги, адже на банківських рахунках позивача лишилося 2,66 мільйона гривень коштів полтавської команди. Таким чином, відповідач просить суд зарахувати 3 мільйони 181 тисячі гривень (включно з пенею) в погашення боргу перед позивачем. \”Банк не має права зарахувати зустрічні однорідні вимоги у зв’язку з тим, що футбольний клуб \”Ворскла\” є пов’язаною з банком особою\”, – заявила на суді представник позивача. На підтвердження своїх слів вона послалася на протокол правління банку від 1 вересня 2015 року про затвердження пов’язаних з банком осіб, як того вимагає законодавство про банківську діяльність.

 

У переліку зазначений і футбольний клуб \”Ворскла\”. Вимоги пов’язаних осіб задовольняються в дев’яту чергу. Але навіть у дев’яту чергу банк не зможе їх задовольнити, тому що вони навіть не звернулися до нас із вимогами про повернення коштів. Вони мали звертатися у період протягом 30 днів з моменту оголошення про ліквідацію банку. \”Вимоги мали бути подані з 23 грудня 2015 року по 21 січня 2016 року. Але в цей період ТОВ ФК \”Ворскла\” до нас не звернулося. Тому ці вимоги вважаються погашеними\”, – підсумувала представник банку \”Фінанси і Кредит\”.

 

Юрист \”біло-зелених\” стверджує, що відповідач таки звертався до банку у відведений законом термін. \”Ліквідація банку розпочалася 18 грудня 2015 року. А ми звернулися з заявою, яка була отримана 27 грудня. Надавалася практика Вищого господарського суду, де міститься дана позиція. Відповідно до Закону України \”Про систему оподаткування доходів фізичних осіб\” зарахування можливе в період ліквідації, якщо ми як боржник одночасно являємося і кредиторами банку. Кошти ці призначаються на погашення заборгованості за кредитом. Усі підстави наявні в даних правовідносинах. Банк може в добровільному порядку сам списувати з кредитного рахунку кошти на погашення заборгованості. Ми прохали в частині 3 181 110,06 гривні припинити провадження у справі\”, – розповів представник ТОВ \”ФК \”Ворскла\” у суді.

 

Окрім того, представник відповідача звернувся до суду з клопотанням щодо проведення економічної експертизи вимог позивача. Суддя Наталія Гетя оголосила перерву та надала сторонам тиждень для підготовки своїх аргументів у подальшому розгляді справи.

 

Джерело:  poltava365.com

Погода