Матчі - 18-09-2016, 10:09 - Націоналіст 187

Безальтернативна поразка

Безальтернативна поразка

“Ворскла” (Полтава)-“Шахтар” (Донецьк) 0:1 (0:0)

Тиждень тому ми говорили, що за поразку від донецького «Шахтаря» «Ворсклу» ніхто дуже сварити не буде. Полтавцям головне показати хорошу гру й самовіддачу, що дозволить чесно дивитися в очі своїм уболівальникам.

Чи вийшло це у «Ворскли» цього вечора – сказати складно. З одного боку команда тяжко працювала в обороні й змогла завадити супернику забити в свої ворота більше одного голу. З іншого – була повністю провалена гра в атаці. Як інформує ua-football.com, за увесь матч ворскляни не нанесли в сторону воріт Андрія Пятова практично жодного акцентованого удару.

Перший тайм пройшов за явної переваги гірників. Донеччани кілька разів «пробачили» господарів. По ходу гри було зрозуміло, що якщо в другому таймі «Ворскла» терміново не налагодить контргру і не почне хоча б періодично «пересмикувати» суперника, то гол у її ворота буде справою часу. Врешті, так воно й вийшло.

По перерві малюнок гри не змінився і вже на 54-й хвилині Тайсон хорошим ударом в нижній кут завершив масовану атаку гірників. Повівши в рахунку, «Шахтар» не збавив обертів і надалі мав незаперечну перевагу. І якби не фарт, то полтавці мали б пропускати ще не один раз. Але вчергове хороший матч провів Дмитро Непогодов, який кілька разів врятував свою команду. А коли й він був безсилий, то на допомогу прийшов захисник, вибивши м’яча з порожніх воріт.

А що ж «Ворскла»? Наша команда провела гру практично без м’яча. А коли той навіть і потрапляв до наших футболістів, то вийти з оборони в атаку було неабиякою проблемою.

Наприкінці матчу Василь Сачко випустив на поле Ребенка і Бартуловича. Павло дещо пожвавив гру попереду, але… Усе, на що спромоглися полтавці – це міні-штурм у доданий арбітром час. «Ворскла» мала кілька стандартів, які за інших умов цілком могли претендувати на те, щоб перерости в гол. Але цього разу всі подачі чомусь летіли до рук Пятова.

Вихід на поле Тараса Степаненка на 90+4 хвилині продемонстрував, що Фонсеку влаштує і мінімальна перемога. Зрештою, гості  її і здобули.

Попереду у «Ворскли» гра на виїзді з «Зорею». Команда Вернидуба набрала хороший хід, спочатку продемоснтрувавши пристойний футбол у матчі проти «Фенербахче», а сьогодні вперше в історії здолавши «Динамо» на виїзді. Тому полтавців очікує ще одне важне випробування, яке вони, сподіваємося, пройдуть з честю.

Олександр Данник

Погода