Матчі - 15-07-2012, 07:07 - sasa 237

Безус пропускає, \”Ворскла\” програє

Безус пропускає, \”Ворскла\” програє

Традицію програвати в першому домашньому матчі Вадим Євтушенко не порушив. \”Ворскла\” програлав у драматичній розв\’язці матчу, залишившись в десятьох, без воротаря і з Безусом у воротах, який змушений був капітулювати після удару Антонова зі штрафного

 

Ворскла – Кривбас – 0:1

Протокол матчу

 

Після феєричних поєдинків Євро-2012 нарешті стартували і внутрішні протистояння. Контраст окремих матчів досить промовистий. От і у Полтаві відкрили футбольний сезон команди, які чи не найбільше зазнали потрясінь у літнє міжсезоння.

Вадим Євтушенко ніяк не може сконцентруватися повністю на роботі з сформованим колективом. Тренеру доводиться вирішувати питання \”відступників\” Селіна та Курилова, знаходити правильні слова мотивації для Безуса, ламати голову над процесом підтягування форми новачками, тримати пульс формування нового мікроклімату в роздягальні, приймати рішення щодо стартового складу і ще й виконувати основну задачу – пояснювати принципи власної концепції гри футболістам і шукати ефективні ігрові зв’язки. Та ще задачка, враховуючи, що й повноцінно на усіх гравців керманич розраховувати не може – не встигли опрацювати трансферні документи Лієтави, лазарет також не пустує.

На тлі усіх нюансів задачі Тарана взагалі за межами нормального розуміння – нового-старого керівника \”Кривбасу\” представили чи не за добу до гри. Реалії українського футболу. І сміх, і гріх.

Стартовий склад полтавчан майорів новими іменами. Місце в воротах залишилось за Долганським. Правий фланг також без змін – Даллку та Кривошеєнко підтвердили свій професіоналізм. Лівий край сяяв незнайомими обличчями – Сапай та Пічкур отримали свій шанс. Місце в обороні наставник довірив Матвєєву та Чеснакову, а центр поля віддав Краснопьорову, Маркоскі та Безусу. На позиції форварда виступив Янузі.

Незважаючи на тридцятишестиградусну спеку, команди розпочали бадьоро. Чи то виконання гімну так подіяло, чи прагнули відразу розвіяти песимістичні прогнози експертів щодо долі колективів у підсумковій таблиці чемпіонату. Особливої небезпеки однак створити не вдавалося нікому. Напівмоментами в середині тайму відзначились Маркоскі (вище воріт) та Бартуловіч (удар зі штрафного накрив Долганський). Ще розбурхав глядачів Петров, двічі стріляючи з дальньої дистанції – кутовий і вище. Більшого витиснути так і не вдалося. Під завісу тайму попередження отримав Маркоскі, який запам’ятався своїм старанням і самовідданими підкатами.

Схоже, у роздягальні тренери добряче \”накачали\” своїх підопічних, бо розпочалася друга половина у своєрідних гойдалках. Вже за п’ять хвилин великодушно пробачив господарів Єслінек – чех перекидав голкіпера з лінії штрафного майданчика, але м’яч розминувся з воротами. Відповідь Безуса змусила попрацювати Штанька – Роман продрався на лівому фланзі через захисників і підступно зарядив у ближній кут. Воротар встиг зреагувати.

Далі був сплеск грубощів, який довелось гамувати гірчичниками Даньковському, потім період замін, коли тренери підсилювали атакуючі ланки своїх команд. У \”Ворскли\” вийшли Будник, Чічіков та Мілько. Знав би Євтушенко, чим обернеться його прагнення досягти успіху… На 83-й хвилині жахливої помилки в центрі поля припустилися захисники полтавчан, дозволивши невгамовному Єслінеку вискочити на побачення з голкіпером. Долганський робив що міг – встиг навіть вийти із штрафного майданчика, щоб не було пенальті. Але – фол останньої надії, вилучення і небезпечний стандарт. А замін то нема. Відповідальність узяв на себе Безус, ставши у осиротівшу рамку. Наче й правильно побудував новоспечений кіпер стінку, але дуже вже сильним і точним виявився удар Антонова – 0:1.

До фінального свистка Роман ще встиг врятувати команду після удару Бартуловіча, пару разів перервав подачі у свої володіння, та втомлені ворскляни підтримати Безуса не змогли. Останній реальний шанс втратив \”центрфорвард\” Чеснаков, не зумівши переграти Штанька. Шалена розв’язка нічийного матчу з присмаком неприємної поразки.

Залишається лише підтримати Вадима Євтушенка – роботи у нього ще дуже багато. Але варто розуміти – процес перебудови команди лише розпочато. І, як показала гра, буде він болісним і важким. Запасаємось терпінням і надією…

Віталій Сонікссон

Погода