Матчі - 30-09-2012, 08:09 - sasa 189

Битва за трудову: перемога \”Ворскли\”

Битва за трудову: перемога \”Ворскли\”

У принциповому протистоянні полтавська команда здолала маріупольський \”Іллічівець\”

 

Ворскла – Іллічівець – 1:0

Протокол матчу

 

Матч, який із розряду чергового та банального, став чи не найбільш очікуваним для полтавських уболівальників. Гра, перемога в якій для значної частини прихильників ворсклян ставала найпринциповішою в поточному сезоні. Поєдинок проти команди, яку очолив тренер, що зовсім недавно зустрічав стартовий свисток під трикратне скандування свого прізвища. І ось уперше Павлов завітав у Полтаву в незрозумілій якості головного тренера \”Ворскли\” і одночасно керманича \”Іллічівця\”. Чудернацько…

 

Місця серед уболівальників Миколі Петровичу не знайшлось. Віп-ложа також особливо не гріла крісла для нещодавнього улюбленця. Десь там, з висоти горища, спостерігав за подіями таємничий перебіжчик, махаючи рукою нечисленним прихильникам і старанно ігноруючи в’їдливі вигуки. Які почуття вирували в душі колишнього кумира – знає тільки він…

А на полі з перших хвилин розпочалася обережна, але самовіддана боротьба. Доки гості відшукували ритм гри, господарі відкрили рахунок. Громов виконав точну подачу з лівого флангу на дальню штангу, де Чеснаков головою технічно відправив м’яч вздовж воріт, а Кривошеєнко в дотик завершив чудову комбінацію! 1:0 – Іван переконливо розпочинає важливий для себе матч. Слід відзначити, свого часу \”Іллічівець\” розлучився з гравцем не зовсім добре.

 

Одинадцятий номер полтавчан взагалі провів один з найкращих матчів за \”Ворсклу\”. Враховуючи кадрові проблеми в півзахисті (травму отримав Безус, відбуває дискваліфікацію Маркоскі), Іван не лише закривав свою позицію на фланзі, а й активно допомагав Буднику в центральній зоні.

 

Відігратися гості могли за три хвилини, проте удар Таргамадзе прийняла на себе стійка (посприяв врятуванню воріт рикошет від Даллку). До кінця тайму сплески активності своїх команд демонстрували Ярошенко та Будник, та голкіпери без значних проблем впорались з пострілами.

 

Ще в першій половині гри через травму змушений був поступитися Лієтаві місцем на полі Янузі (первинний діагноз – вивих плеча із зміщенням). Але словак, хоч і намагався чіплятися за м’яч, втілити тренерські задуми не зміг. Також через температуру сів на лавку Селін. Дві вимушені заміни в першій сорокап’ятихвилинці.

 

Другий тайм розпочався з незначних претензій маріупольців на територіальну перевагу. Нічого особливо небезпечного на полі не відбувалось. Розворушив публіку, що відверто занудьгувала, Окріашвілі, ненавмисно збивши з ніг арбітра Юрія Вакса. У гостей замість Ярошенка, який свого часу не зміг переконати у своїй майстерності Павлова в Полтаві, вийшов Кравченко, що відразу показало бажання \”Іллічівця\” здобути результат за рахунок стандартних положень. І дійсно, падінь на половині поля господарів побільшало.

 

З метою пожвавити гру команди попереду Свистун випускає іменинника Чічікова. І саме Олексій міг знімати усі питання щодо переможця, але не зміг реалізувати вихід віч-на-віч з Худжамовим. А такий подарунок міг бути на двадцятип’ятиріччя!

 

Фінальний свисток зафіксував таку жадану у Полтаві перемогу. Епопея з трудовою книжкою Павлова, схоже, триватиме що довго, на втіху публіці. Але то уже зовсім інша історія, а сьогодні футболісти \”Ворскли\” продемонстрували свою відданість біло-зеленим кольорам, змусивши притихнути любителів змов, що напередодні розпинались у неспроможності \”дітей\” обіграти \”батька\”.

 

Як казав Микола Павлов про наслідки не зовсім гарних людських вчинків: \”Боженька всё видит\”…

 

Віталій Сонікссон

Погода