Інтерв'ю гравців, тренерів - 30-03-2017, 05:03 - Націоналіст 183

Богдан Шуст: “Завдання “Ворскли” – награвати новий склад”

Богдан Шуст: “Завдання “Ворскли” – награвати новий склад”

Кіпер «Ворскли» – про пріоритети, стимули, враження та закономірності.

– Богдане, на вихідних полтавці візьмуть старт на другому етапі Ліги Парі-Матч. Чи відбулася зустріч із наставниками й обговорення завдань на останню третину сезону?

– Такого зібрання не було, та й не потрібне воно: ще перед початком сезону нам окреслили завдання – награвати новий склад із огляду на велику кількість молодих гравців. Виходячи з цього, маємо прагнути здобувати очки й зростати як команда.

– Клуб, який займе найвище місце в Групі 2, отримає заохочувальний приз від УПЛ…

– Іще раз наголошу: наш основний стимул – зростати в кожній грі й вигравати. Маємо над чим працювати. Якщо ж праця буде успішною плюс за це нагородять призом – подвійно приємно!

– Згадуєте фатальний поєдинок із «Олімпіком», через який Ваша команда не пробилась у Групу 1 чемпіонату?

– Складно аналізувати те, що тоді трапилося… 65 хвилин контролювали на полі все, що можна контролювати. Вигравали 2:0. А потім… Чому так сталося? Досі не можу пояснити: запитань більше, ніж відповідей.

– Цього року у Вас з’явився новий конкурент – молодший на дев’ять років Богдан Сарнавський. Як із ним складаються стосунки?

– У мене завжди в усіх командах із усіма партнерами чудові стосунки! Зокрема, сьогодні з Бодею. Наше з ним завдання – сумлінно працювати на кожному тренуванні. А тренер вирішить, кому виходити на поле.

– Наступного туру «Ворскла» прийме «Волинь» – колишній Ваш клуб. Відчуваєте щось особливо з цього приводу?

– Від Луцька залишилися позитивні спогади – як і від колективу з цього міста. Не можу сказати нічого поганого про той період життя й кар’єри. А про особливі відчуття… Сьогодні лучани – суперники, й оцим усе сказано.

– Нещодавно на сайті УПЛ вийшло інтерв’ю з футболістом «Сталі» Денисом Васіним, який запевнив, що впродовж другого етапу Ліги Парі-Матч формуватиметься команда вже на наступний сезон. Чи можна сказати щось схоже в контексті «Ворскли»?

– Ну, ми в такому режимі існуємо весь сезон – іншого вибору не було! За наслідком сукупності причин, команда різко оновилась, тому перебуває на етапі становлення. Чітко розуміємо стан справ: маємо час – кілька місяців, аби максимально награти склад і ґрунтовно підготуватися до чемпіонату-2017/18. Вірю, що скористаємося шансом, бо бачу, наскільки велика мотивація у нашої молоді.

– Наостанок – не зовсім «профільне» запитання: як вважаєте, що треба зробити, аби полтавські любителі футболу активніше ходили на стадіон?

– Я давно помітив: середня відвідуваність кожної команди майже пропорційна її результатам. Інакше кажучи, виграш – люди приходять на стадіон, не виграєш… Це взаємопов’язані моменти, й лише від нас залежить, яку популярність здобудемо в місті.

upl.ua

Погода