Матчі - 17-08-2019, 04:08 - admin 1315

Бойова нічия

"Ворскла" й "Дніпро-1" у матчі між собою переможця не виявили.
Бойова нічия

“Ворскла” (Полтава) – “Дніпро-1” (Дніпро) 1:1 (0:0)

Протокол матчу.

Після перемоги над «Львовом» «Ворскла» проводила другу поспіль гру вдома й була не проти знову здобути три очки.

Хоча легкого життя майбутній суперник не обіцяв. «Дніпро-1» хоч і є дебютантом елітного дивізіону, але за грою виглядає солідно і впевнено. Команда Михайленка могла відкрити рахунок вже на перших хвилинах. Після подачі зі штрафного з лівого флангу екс-ворсклянин Логінов ледь не засмутив свою колишню команду. Ткаченку якимось неймовірним чином вдалося зреагувати на удар головою у виконанні дніпрянина з близької відстані. «Ворскла» відповіла потужним ударом Петровіча з лінії штрафного майданчика. У цьому моментів м’яч прийняла на себе поперечина.

У перерві Віталій Косовський зробив вимушену заміну. Замість Луїзао на полі з’явився Андрій Стрижак. Це перший матч гравця за основну команду. Вітаємо з дебютом! Ймовірно, цей дебют міг не відбутися, якби в заявці на гру були Васін та Скляр, відсутність яких тренер ворсклян пояснив травмами.

Складно сказати, чи то втрата Луїзао так вплинула на «Ворску», чи щось інше. Але відразу після свистка про початок другого тайму полтавці притислися до своїх воріт, за що швидко були покарані. На 50-й хвилині Пердута намагався не допустити кутового біля власних воріт. М’яч Ігор у полі залишив. На підбиранні першим був Шаповал, який після перепасовки з партнером виконав навісну подачу з лівого флангу. Оборонці «Ворскли» залишили перед воротами неприкритого Олексія Чичикова. Його удар з близької відстані шансів Ткаченку не залишив. Екс-ворсклянин знову засмутив свою колишню команду. Нагадаємо, що раніше Олексій вражав ворота «Ворскли» у Кропивницькому, виступаючи за місцеву «Зірку».

Пропустивши, «Ворскла» кинулася відігруватися. Ігор Пердута, напевне, десь відчував свою провину в пропущеному м’ячі, тому йшов вперед з подвійною енергією. Саме правий захисник полтавців на 54-й хвилині виконав дуже хорошу передачу зі свого флангу в штрафний майданчик. Юрій Коломоєць переправив м’яча у ворота – 1:1.

Найцікавіше розпочалося в кінці матчу. На 88-й хвилині удар Мартиненка головою після подачі кутового прийшовся у хрестовину. Через дві хвилини, ймовірно, за образу головного арбітра пряму червону картку отримує капітан дніпрян Кравченко. У додані п’ять хвилин ворскляни мобілізують всі сили й штурмують ворота «Дніпра-1». Проте удача цього вечора була на стороні хлопців Дмитра Михайленка. Вони вистояли й здобули нічию.

«Ворскла» набирає чотири очки й через тиждень зіграє в Києві з ковалівським «Колосом», у якого наразі сім очок.

Олександр Данник

Погода