Баскетбол - 21-09-2015, 02:09 - sasa 162

БСК \”Кремінь\” матиме суперлігову зарплату на наступний сезон – 2,5 мільйона гривень

БСК \”Кремінь\” матиме суперлігову зарплату на наступний сезон – 2,5 мільйона гривень

Офіційний сайт української баскетбольної Суперліги повідомив, що сезон у цьому дивізіоні стартує 31 жовтня матчем у Дніпропетровську, в якому зіграють \”Дніпро\” – \”Будівельник\” (Київ).

Також керівництво Суперліги повідомляє, що у той же час ще формується пул команд, кістяк якого складуть вже перевірені імена: \”Будівельник\”, \”Дніпро\”, \”Галичина\”, \”Одеса\”, \”Говерла\”, кілька оновлених клубів і нових імен – з Кременчука (БСК \”Кремінь\”) та Харкова. Остаточний склад Суперліги буде названий одразу ж після завершення всіх адміністративних та юридичних процедур. Ростери всіх команд на початку жовтня будуть представлені баскетбольному співтовариству. Якщо БСК \”Кремінь\” увійде у цей суперліговий пул, то нижня планка зарплати всієї команди на наступний сезон становитиме 2,5 млн гривень.

На сайті Суперліги зазначено: \”По-новому будуть будуватися і відносини між клубами і Суперлігою. Суперліга контролюватиме витрачання коштів клубами та виплати гравцям, встановивши на нинішній сезон нижню зарплатну планку кожного клубу на рівні 2 500 000 грн. Така схема взаємин Суперліга – клуб – гравець гарантуватиме гравцям виконання клубами зобов\’язань перед ними\”.

Але роботи у представників БСК \”Кремінь\” ще дуже і дуже багато, адже керівництво Суперліги попереджає: \”Суперліга також контролюватиме дотримання клубами регламентних позицій по організації матчів і клубної інфраструктурі, які були досягнуті в минулі роки: зали, трансляції, кваліфікований персонал, логістика тощо. А новим членам Суперліги належить провести величезну роботу з вирівнювання клубних можливостей з критеріями Суперліги\”.

Аркадій СПИЦЯ

Погода