- 04-11-2013, 01:11 - sasa 192

\”Чайка\” здобула бронзові нагороди

\”Чайка\” здобула бронзові нагороди

«Фортуна» (Кейбалівка) – «Чайка» (Дейкалівка) 1:1 (у додатковий час – 1:3).

Чемпіонат області. Фінал. Матч за ІІІ місце. 3 листопада. Пирятин. Стадіон «Ювілейний». +14С. 235 глядачів.
Судді: А. Сидоренко, О. Дробітько (обидва – Полтава), О. Кривогуз (Кобеляки). Резервний арбітр: Ю. Павлюченко (Полтава).
Делегат-інспектор: О. Дігтяр (Полтава).
«Фортуна»: Сюр, Шоха, Бохоня (Немченко, 70), Шеремет, Кіриченко, Дуран (Криволап, 103), Тимченко (Сергієнко, 80), Гайдук, Проскурня (Данильченко, 117), Курочка, Медяник. Тренер: М. Бурий.
«Чайка»: Гуржій, Гольтваничний, Федоришин (Сорокотя, 40), Нижник, Яременко, Шараєвський (Передерій, 106), Сидоренко (Шатрава, 41), Банний, Кальченко (Петренко, 75), Домненко), Кубай (Бояркін, 112). Тренер: І Долгошеєв.
Голи: Медяник (59) – Шараєвський (74), Домненко (96), Петренко (116).

У Пирятині зійшлися дві бійцівські команди першої обласної ліги – «Чайка» з Зіньківського району і «Фортуна» з Пирятинського району, які повели боротьбу за бронзові нагороди змагань.

Зазначу, що перший тайм пройшов мляво і скучно для глядачів, які чекали забитих м’ячів. Можливо, на такій грі гравців обох команд позначилася нервова напруга у цьому протистоянні. Відзначимо стовідсотковий голевий момент на 23 хвилині, коли пирятинець Андрій Медяник, який, до речі, був одним з кращих у господарів, не зміг переграти воротаря гостей. Після перерви гра була більш видовищнішою і вже на 59 хвилині Андрій Медяник сам «розібрався» з захисниками дейкалівців і влучно пробив повз досвідченого голкіпера Едуарда Гуржія – 1:0. А потім рахунок зрівняв Сергій Шараєвський. Основний час – нічия 1:1.

Далі під час гострих атак могли відзначитися голами Ігор Кубай, Вячеслав Гольтвяничний («Чайка»), Олег Проскурня, Андрій Медяник, Руслан Курочка («Фортуна»), але їх ударам бракувало влучності або надійно грали голкіпери обох команд. Після нічийного результату були зіграні два додаткових тайми, в яких сильнішою стала «Чайка» завдяки більшої наполегливості, старанності і везіння.

На 96 хвилині поєдинку невтомний Євген Домненко при помилці захисників господарів виводить свою команду вперед – 2:1. А за п’ять хвилин до фінального свистка Микола Петренко ставить переможну точку у цьому матчі, реабілітувавши себе за те, що незадовго до цього, вийшовши «сам на сам» з голкіпером господарів, не зумів як слід розпорядитися м’ячем. Отже, кінцевий результат – 3:1 на користь дейкалівської команди, яка заслужено здобула «бронзу» першолігового чемпіонату.

Після цього поєдинку відбулося урочисте вшанування учасників «бронзового дербі», в якому взяли участь голова ПОФФ Олександр Кудацький, його заступник Олександр Дігтяр і голова футбольної Федерації Пирятинщини Сергій Плетінь. Команди нагороджені медалями і грамотами, а кращі гравці – пам’ятними призами. Ними стали Олександр Нижник («Чайка») і Андрій Медяник («Фортуна»). Переможці цього цікавого футбольного дербі завдячують за підтримку команди протягом всього чемпіонату директору СТОВ «Благовість» Олександру Яременку.

Юрій КЛИМЧЕНКО з Пирятину

Погода