01.12.2012.
Карпати (Львів) - Ворскла (Полтава)
2 : 0


Прем'єр-ліга


Карпати 2 : 0 Ворскла
Карпати (Львів) Ворскла (Полтава)
01.12.2012. 17:30
18 тур
Стадіон: Україна (Львів) . 9200 глядачів (вміст 28051)
Погода: штучне освітлення , Температура: 2ºC
Трансляція: 2+2 2+2
 
Суддя: Анатолій АБДУЛА (Харків)
Перший асистент: Максим ЧЕРТОЛЯС (Херсон)
Другий асистент: Ігор АЛЬОХІН (Сімферополь)
Резервний арбітр: Олександр ІВАНОВ (Макіївка)
Делегат: Геннадій ЛИСЕНЧУК (Київ)
Інспектор: Петро КОБІЧЕК (Чернівці)


Склади команд
Амп Гравець Амп Гравець
23 Вр Україна МИСАК Роман 51 Вр Україна КАЗАКОВ Олексій
7 Пз Україна КСЬОНЗ Павло 2 Зх Україна МАТВЄЄВ Олександр
4 Зх Сербія МІЛОШЕВІЧ Іван 5 Пз Україна КРАСНОПЬОРОВ Олег
32 Зх Україна ПЛАСТУН Ігор 6 Пз Україна СКЛЯР Олександр
41 Зх Україна ГІРСЬКИЙ Степан 7 Пз Україна ГРОМОВ Артем
88 Пз Грузія ДАУШВІЛІ Муртаз 10 Пз Сербія МАРКОСКІ Йован
16 Пз Україна ХУДОБ’ЯК Ігор 11 Пз Україна КРИВОШЕЄНКО Іван
20 Пз Грузія КЕНІЯ Леван 13 Зх Україна ПЄСКОВ Євген
18 Нп Україна КОПОЛОВЕЦЬ Михайло 17 Зх Україна ЧЕСНАКОВ Володимир
77 Нп Іспанія ЛУКАС Мартінез 27 Нп Албанія ЯНУЗІ Ахмед
10 Нп Україна ГЛАДКИЙ Олександр 33 Зх Україна СЕЛІН Євген
 
Запасний склад
Амп Гравець Амп Гравець
1 Вр Північна Македонія БОГАТІНОВ Мартін 1 Вр Україна ДОЛГАНСЬКИЙ Сергій
39 Зх Україна ЖОВТЮК Микола 8 Пз Україна БУДНИК Євген
43 Пз Україна ОЗАРКІВ Ігор 28 Пз Україна ЧЕНБАЙ Сергій
25 Зх Україна ТКАЧУК Андрій 31 Нп Україна ВОВЧЕНКО Микита
17 Пз Україна ГОЛОДЮК Олег 34 Зх Україна ТКАЧУК Євгеній
62 Нп Україна ПУЧКОВСЬКИЙ Тарас 41 Пз Україна МАРУСИЧ Максим
28 Нп Україна КАСЬЯН Олександр 45 Зх Україна КУРЕЛЕХ Валерій
 
Головні тренери
Болгарія Ніколай КОСТОВ Україна Сергій СВИСТУН

Хронологія гри
Гравці   clock.png   Гравці
КОПОЛОВЕЦЬ Михайло yellow_card.png 11
ХУДОБ’ЯК Ігор goal.png 35
46 substitution.png КУРЕЛЕХ Валерій
СЕЛІН Євген
47 yellow_card.png КУРЕЛЕХ Валерій
57 yellow_card.png ПЄСКОВ Євген
ГОЛОДЮК Олег
КОПОЛОВЕЦЬ Михайло
substitution.png 59
71 substitution.png ЧЕНБАЙ Сергій
СКЛЯР Олександр
ГЛАДКИЙ Олександр goal.png 72
ОЗАРКІВ Ігор
ГІРСЬКИЙ Степан
substitution.png 80
82 substitution.png БУДНИК Євген
КРИВОШЕЄНКО Іван
ТКАЧУК Андрій
ГЛАДКИЙ Олександр
substitution.png 86
90 yellow_card.png ЧЕНБАЙ Сергій
ТКАЧУК Андрій yellow_card.png 90+2

Про всі неточності в протоколах або неспівпадіння з вашими даними прохання повідомляти на fcvadmin@ukr.net

Останній матч Свистуна?

 

Карпати — Ворскла

1 грудня. Львів. Стадіон “Україна”. Початок о 17.30.

Пряма трансляція на каналі “2+2”.

Прогноз - 3:0.

 

Олег КраснопьоровУ перший день календарної зими полтавська команда проведе останній матч 2012 року. Рік, який мало чим запам'ятався в плані здобутих командою результатів. Проте, рік перш за все увійде в історію “Ворскли”, як рік скандалів, незрозумілих підсумків деяких матчів, тренерських відставок і, зрештою, подальшою невизначеністю розвитку клубу. 1 грудня команда, скоріш за все, востаннє зіграє в такому складі. А протистояти ворсклянам будуть львівські “Карпати”, які на фініші року виглядають доволі потужно, а головне – команда Костова нині демонструє цікавий футбол, який час від часу дає результат.

 

У першому колі ворскляни святкували перемогу над “Карпатами” - 3:1. Цікаво, що то була єдина перемога команди під керівництвом Вадима Євтушенка. Невдовзі Вадим Анатолійович залишив Полтаву, а “Ворсклу” прийняв Сергій Свистун. Для галичан та гра також стала доленосною. Саме після тієї поразки було звільнено Павла Кучерова, а на його місце прийшов болгарський спеціаліст Ніколай Костов, відомий по роботі в Україні з донецьким “Металургом”. Саме з Костовим пов'язані останні перемоги “Карпат”.

 

Останні два візити до Львова закінчилися успішно для “Ворскли”. Спочатку команда зіграла там внічию — 2:2 і те здобуте очко стало майже золотим, яке дозволили за підсумками сезону 2010/2011 вийди до Ліги Європи. А згодом, вже в новому сезоні біло-зелені перемогли на стадіоні “Україна” - 2:0. Однак були й часи коли “Ворскла” поступалася у Львові “Карпатам” і з великими рахунком 0:3.

 

Після цього поєдинку футболісти і тренери підуть у відпустку. Можливо гра з “Карпатами” стане останньою на тренерському містку виконувача обов'язків Сергія Свистуна. Або керівництво клубу знайде заміну тренеру, який протренував більшу частину сезону, або президент “Ворскли” наважиться віддати кермо Сергію Володимировичу на повноцінних тренерських правах. До речі, матч у Львові “Ворскла” зіграє без двох ключових гравців. Через перебір жовтих карток на поле не вийдуть Даллку і Безус. Для них футбольний рік вже закінчився.

Майбутнє "Ворскли"

 

Ніби й грали нічого в атаці, боролися, але дитяча хвороба - гра в обороні зробили свою справу - 0:2 у матчі з "Карпатами"

 

Часом здалося, що Свистун потихеньку починає награвати нову команду з числа тих, хто ще нещодавно грав у молодіжній команді під його керівництвом. Казаков, Курелех, Скляр, Ченбай, Вовченко, Марусич, Рябушко - це і є майбутнє "Ворскли"? Хотілося аби воно не було в тумані...

 

Такі поєдинки можна назвати типовими для чемпіонату України. При більш-менш рівному класі команд після гола одній з них вона закривається, надаючи можливість супернику атакувати, роблячи ставку на контргру. За таким сценарієм розвивалися події і в матчі у Львові.
 
Поєдинок несподівано розпочався з атак "Ворскли", яка вже за перші три хвилини примудрилася подати чотири кутових, проте небезпечних моментів потрібно було чекати досить довго. Гостротою розродилися "Карпати", та й то вже в середині першого тайму. Відмінний момент згаяв Гладкий, якого вивів тет-а-тет з Казаковим Кенія. Олександр вже обіграв кіпера, проте м'яч із порожніх воріт виніс Селін. До цього непогані шанси відзначитися були у Лукаса, а після описаного епізоду і у Кополовця.
 
Гол буквально витав у повітрі і нарешті господарям вдалося його забити. Відзначимо прекрасну комбінацію - Кенія закинув черпаком на хід Худоб'яку, який увірвався до штрафного майданчика, він грудьми прийняв м'яч, а потім потужним ударом в упор змусивши Казакова капітулювати.
 
Після перерви ініціатива відійшла до "Ворскли", а точніше "Карпати" самі її віддали гостям, дозволивши супернику атакувати. Тим не менш, у підопічних Свистуна мало що виходило попереду. Складалося тільки з кутовими, яких за матч "Ворскла" подала близько п'ятнадцяти, однак справжньої роботи Мисаку, ні Янузі, ні Маркоскі, ні Громов з Кривошеєнком підкинути не могли.
 
"Карпати" ж забили в одній зі своїх нечисленних після перерви контратак. Кенія знайшов на лівому фланзі Гірського, той прострілив, а Гладкий в центрі штрафного випередив Курелеха, який у перерві замінив Селіна і таким чином дебютував за основий склад "Ворскли", і в один дотик переправив м'яч у ворота. 2:0, і доля матчу була фактично вирішена.
 
За той час, що залишався до фінального свистка, команди більше не змогли порадувати глядачів забитими м'ячами і небезпечними моментами. На тому й завершили в ігровому плані команди для себе 2012-й рік.

Сергій Свистун: "Хто захоче реально купити Безуса і Селіна"

 

Остання в 2012 році післяматчева прес-конференція виконувача обов'язків тренера ворсклян Сергія Свистуна

 

Сергій Свистун– Гра мені сподобалася. Обидві команди билися, молодці. «Карпати» мали перевагу в першому таймі. Ми мали проблеми в лінії оборони, та й за складом в цілому.

– Наскільки на діях вашої команди позначилася відсутність Даллку і Безуса?
– Позначилося безсумнівно! Все таки Даллку стрижень всієї оборонної лінії, а Безус організатор всіх атак. На даний момент грати добре без них ми не змогли.

– Тим не менше, перших десять хвилин ви добре пресингували. Це була ваша установка?
– Ми хотіли якомога краще провести останній матч у році, але низка причин не дозволила нам отримати очки в цій зустрічі. Футбол складається не тільки з перемог.

– Яка подальша доля ваших лідерів Селіна і Безуса?
– Багато розмов зараз про цих двох гравців. Я як тренер не проти, щоб вони підвищували свій професійний рівень. Питання лише в тому, хто захоче реально їх купити.

– Рахунок по грі сьогодні?
– Думаю, «Карпати» заслужили цю перемогу.

– Як би ви оцінили осінню частину сезону для своєї команди?
– Задовільно...

 

Ніколай Костов: "Хочу, щоб все було добре"

 

Ніколай Костов, головний тренер «Карпат» на післяматчевій прес-конференції розказав про успіхи своєї команди

Ніколай Костов– Дуже добре, що йдемо на перерву в чемпіонаті з настроєм. І сподіваюся, що наші гравці добре відпочинуть. Не хочу аналізувати цю гру, а зроблю аналіз гри «Карпат» у першій частині. Думаю, що наша команда в більшості ігор не показала належний психологічний настрій на матч. З різних причин, особливо на виїзді, в деякі моменти гри було навіть соромно дивитися на «Карпати». Хочу, щоб все це змінилося в другій частині. Сподіваюся на хорошу підготовку, на хорошу роботу наших гравців. Тому що я розмовляв з нашими футболістами, у яких накопичилося багато розчарувань за останні роки. Можу сказати, що з різних причин, як об'єктивних так і суб'єктивних, не встигли збалансувати склад команди в першій частині чемпіонату, постійно змінювали склад і це теж відображається на нашій грі. Хочу, щоб все було добре і в другій частині в наших виступах в чемпіонаті.

– Ви сказали, що було незручно за деякі моменти в грі?
– Так, було багато моментів. І було навіть соромно дивитися на ці моменти.

– А моменти, за які можна було пишатися, були?
– Звичайно, багато було! Але зараз говорю насамперед про моменти, над якими повинні працювати наші гравці.

Фото гри


"Карпати" - "Ворскла" (Чемпіонат України. 2012-2013. Прем'єр-ліга. 18 тур)

Офіційна програма матчу

Погода