- 03-08-2009, 09:08 - sasa 260

Чекаємо фіналу: Багачка – Андріївка

Чекаємо фіналу: Багачка – Андріївка


8 серпня у вирішальному матчі зустрінуться «давид» і «Голіаф» полтавського футболу – багаторазовий чемпіон області та зухвалий новачок

1/4 фіналу
Лубни – Нива (Філенкове) – 3:0
Велика Багачка – Авангард (Яреськи) – 6:0
Нове життя (Андріївка) – Ворскла-   Газовик (Опішне) – 3:1
Жоржівка – Рудка (Гребінківський район) – 3:2

1/2 фіналу
Нове життя – Жоржівка – 3:1
Сидоренко, 25, 32, Іванченко, 54-пен. – Олефір, 40
Нове життя: Бідах, Неборак, Лашевич, В. Приходько, Іванченко, Мікийчук, А. Приходько, Ткаченко, Бабанський, Домненко, Сидоренко.
Жоржівка: Бахуринський, Чамара, Олефір, Попов, Бубнов, Тарасенко, Городчанін, Супруненко, Черкасов, Прядко, Потапенко (Корнієнко, 46).
Судді: Біліченко, Матяш (обидва – Полтава), Кривогуз (Кобеляки).
Попередження: Бубнов, Тарасенко, Супруненко, Черкасов.
Вилучення: Бубнов (45, друга жовта картка), Прядко (60).
2 серпня. Машівка. Стадіон \”Колос\”. 300 глядачів.
У Машівці сталася сенсація із присмаком скандалу. На 60-й хвилині матчу, після того, як арбітр Олексій Біліченко вилучив з поля форварда \”Жоржівки\” Михайла Прядка, граючий тренер гостей Євген Супруненко прийняв рішення вивести свою команду з поля. \”Ганьба! Ганьба!\” – лунало з трибуни на адресу гостей. Місцеві уболівальники, здається, не звикли до такого закінчення футбольних матчів. Варто сказати, що наприкінці першого тайму за дві жовті картки було вилучено захисника жоржівчан Сергія Бубнова. Взагалі, гості грали доволі брутально, а епізод із вилученням Прядка спровокував брудний підкат на бровці у виконанні Дениса Черкасова.
Дивно, але зірковий склад гостей за грою нічим не переважав господарів, які через відсутність належних умов на стадіоні у рідній Андріївці, приймають своїх суперників поки що у райцентрі. \”Нове життя\” зіграло краще тактично, раз-у-раз ставлячи захист гостей у важке становище, господарі переважали своїх амбіційних суперників й у самовіддачі та бійцівських якостях. Два голи, які забили протягом семи хвилин у середині першого тайму господарі, зламали жоржівчанам усю їхню грю. Дублем відзначився Віталій Сидоренко – спочатку він опинився першим на добиванні після того, як Бахуринський відбив непростий прудконогого Домненка. А згодом Сидоренко відзначився ще раз, вийшовши віч-на-віч із Бахуринським та красиво перегравши досвідченого голкіпера. Надію на порятунок подарував гостям Володимир Олефір, останнім клубом якого був бакинський \”Нефтчі\”. Він блискуче виконав штрафний удар матрів із 28-ми – м\’яч влучив у самісінький кут воріт, які захищав Руслан Бідах. Окрім пари ударів Євгена Супруненка, яким бракувало влучності, згадати щось загрозливе воротам господарів дуже важко. А от \”Нове життя\” не зупинилося, і на початку другого тайму забило третій гол. Це Домненко втік від захисників, вийшов на зручну для удару позицію, але був не за правилами зупинений Юрієм Тарасенком. Пенальті чітко реалізував Олександр Іванченко – 3:1. Ну а далі було вилучення Прядка і демарш Супруненка. Днями оргкомітет турніру розглядатиме інцидент у Машівці й вирішить, чи вартий такий клуб, як \”Жоржівка\” права грати у матчі за третє місце на цьому представницькому турнірі, повідомляє кореспондент \”ПС\” Станіслав МАЙЗУС.

Лубни – Велика Багачка – 1:3
Ковтун 24 – Зіпунніков 21-пен., 48, Зав\’ялов 66.
Лубни: Букало, Шевченко, Нестеренко, Бортник, Шоха (Мироненко, 74), Матяш (Сухонос, 69), Малик, Стригунов (Головко, 59), Загоруйко, Ковтун, Остапенко (Порощай, 46).
Велика Багачка: Любченко, Окриков, Таран (Ротань, 63), Гришанович (Калюжний, 76), Федоришин, Безуглий, Хижняк, Ященко (Свірідов, 89), Зав\’ялов (Касьян, 73), Міславський, Зіпунніков (Миколаєнко, 71).
Судді: Ю. Павлюченко, Тулін, Гогоць (усі – Полтава).
Попередження: Малик, Нестеренко, Шоха – Таран, Калюжний.
Вилучення: Нестеренко (84, друга жовта картка).
2 серпня. Лубни. Стадіон \”Центральний\”. 700 глядачів.
На відміну від чвертьфіналу, про цей матч є що розповісти. По-перше, гру в Лубнах відвідав батько-засновник турніру Равіль Сафіуллін. По-друге, чи не вперше великобагачанській фан-делегації вдалося перекричати-переспівати місцеву публіку. Та ще й таку специфічно-колоритну, як лубенська. По-третє, мабуть, найголовніше, ніщо не віщувало веселої гри. Навпаки, початок був аж занадто академічним. Обидві команди вели в\’язку боротьбу в середній частині поля. Цікаво, як для фахівців, однак занадто нудно для пересічного уболівальника. Тривало це аж третину години, або ледь не півтайму. Єдиний вартий уваги факт протягом цього періоду – дальній постріл багачанця Віталія Тарана. Його прийняла на себе поперечина. Поступово команди розігналися і продемонстрували гру – любо-дорого глянути. Тривало це аж до завершення тайму, а в середині першої половини півфіналісти обмінялися голами зі стандартів, інформує кореспондент \”ПС\” Анатолій КАРПОВ.
Як і в чвертьфіналі, команда з Великої Багачки отримала право на 11-метровий, і Андрій Зіпунніков холоднокровно відправив снаряд упритул зі штангою. Рахунок відкритий. Зовсім скоро він знову став рівним. Господарі отримали право на штрафний, і Владислав Ковтун чудовим ударом метрів із 19-ти відправив м\’яч у \”дев\’ятку\”. До перерви кожен із суперників мав шанси для того, щоб схилити шальки терезів на свій бік, але не вийшло.
Хтозна, як би розвивалися події по перерві, коли б не швидкий гол Зіпуннікова. Багачанський форвард-ветеран випередив усіх на лівому фланзі, перехитрив кіпера і спрямував круглого низом у дальній кут воріт. Забігаючи наперед, скажу, що й третій гол \”Великої Багачки\” був виконаний у тій же манері, тільки виконавець змінився. Однак, то було потім, а одразу після пропущеного голу лубенчани замість спроби відігратися зовсім знітилися, й далі на полі домінували гості. За весь тайм \”Лубни\” спромоглися стараннями все того ж Ковтуна лише на один удар у площину чужих воріт. Зате гості відірвалися на повну, загрожуючи постійно й у різний спосіб. Посульська торсида має завдячувати пристойним рахунком голкіперу Сергію Букалу, який неодноразово рятував колег у, здавалося б, безнадійних ситуаціях.

Погода