Баскетбол - 31-03-2010, 10:03 - sasa 225

Чергова перемога \”Сокола\”

Чергова перемога \”Сокола\”

Лубенський БК «Сокіл» вперше взяв участь у всеукраїнському традиційному турнірі «Весна Прикарпаття» і став його переможцем.


Баскетбольний турнір серед юнаків 1997 року народження три дні тривав у Дрогобичі, що на Львівщині. У ньому змагалося вісім юнацьких команд, серед яких і дві лубенські – БК «Сокіл-1» і БК «Сокіл-2», які складалися з юнаків 1998-1999 років народження. Тобто, лубенці були на 1-2 роки молодші від своїх опонентів турніру. Суперниками представників Полтавщини були команди провідних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Чернівців, Львова, Хмельницького, Ужгорода і двох колективів Дрогобича.

Лубенців на турнір було запрошено як фіналістів всеукраїнської баскетбольної ліги. Як повідомив президент БК «Сокіл» Сергій Соколенко, ці прикарпатські змагання були черговим етапом підготовки юних баскетболістів міста до головного фіналу, який, до речі, пройде в Лубнах 26-28 квітня і суперниками соколят будуть сильні команди: «Азовмаш» (Маріуполь), БК «Донецьк», «СДЮСШОР-5» (Одеса). Але повернімося до турніру «Весна Прикарпаття». Вісім команд були розподілені на дві групи і переможці їх зустрілися у фіналі. Це БК «Сокіл-1» і перша команда Дрогобича. Лубенці у напруженій боротьбі несподівано здолали своїх старших за віком опонентів з рахунком 71:60 і здобули чудовий кубок і золоті нагороди. У поєдинку за «бронзу» хмельниччани перемогли 44:30 команду з Чернівців. Кращим нападником турніру визнано гравця БК «Сокіл-1» Богдана Ткаченка. Лідером атак БК «Сокіл-2» став Сергій Соколенко, а кращими на майданчику серед старших соколят були Олександр Соколенко, Антон Іванченко і Станіслав Колісник. Відзначився на турнірі і юний лубенець Кирило Касян, який посів ІІ місце на конкурсі штрафних кидків. Тренери БК «Сокіл» Ігор Юшко та Владислав Касян висловлюють подяку за допомогу у поїздці на змагання батькам юних баскетболістів, генеральному спонсору клубу «ВІА трейд» (Іван Власенко), а також директору ВАТ «Лубнифарм» Дмитру Жадовцю.


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода