Блоги - 04-05-2010, 09:05 - Микола Швіндін 189

Чи потрібна нам третя група?

Чи потрібна нам третя група?

Добрий день! Влітку минулого року було затронуто питання, щодо створення третьої групи в другій лізі. Я вирішив поміркувати над цим питанням. Що ж заважає для створення групи В? Будемо розбирати.

Спочатку розберемося на прикладі німецької системи ліг. Як відомо 1 (1 рівень), 2 (2), 3 (3) Бундесліги це професійні ліги.  Далі йдуть регіональні ліги (4) (напівпрофесіонали): Regionalliga Nord, Regionalliga Süd, Regionalliga West.  Візьмемо Регіоналлігу Сюд –  в ній бере участь 18 команд, команда яка посіла 1 місце переходить в 3 Бундеслігу, 3 останні вилітають в Оберлігу (5). (Оберліга Баден – Вюртемберг, Хессен, Баварія)

Регіоналліга Сюд (4)

Для прикладу візьмемо Оберлігу Баварії (аналог нашого чемпіонату Полтавської області)

Оберліга Баварії (5)

В ній бере участь 19 команд (чому саме 19 не знаю). 1-ва команда виходить в Регіоналлігу Сюд, а 3 останні вилітають в Ландеслігу(6) (Ландесліга – наша 2 ліга). Є 3 Ландесліги: Північна, Центральна, Південна.

Ландесліга Північ (6)

Ландесліга Центр

Ландесліга Південь


З Ландесліги вилітає 3 команди, 1  виходить в Оберлігу і так далі. А про сайт Оберліги Баварії в якому містяться всі таблиці і результати матчів які зв`язані з цим регіоном я взагалі мовчу (на замітку ФФПО). Як бачимо навіть у німців 2 обласна ліга ділиться на 3 зони. Я б Полтавську область поділив би так:
 
За умови якщо гратимуть усі команди, що грають зараз, то це буде приблизно так:

Група А
1    Катюша Тополеве
2    Олімпія Оржиця
3    Лохвиця
4    Харчовик Червонозаводське
5    Зоря Гоголево або Космос Воскобійники
6    Авангард Яреськи
7    Металіст Хорол
Було б добре якби команду заявили Чорнухи

Група Б
1    Чайка Дейкалівка
2    Космос Воскобійники або Зоря Гоголево
3    Шишаки
4    Візит Диканька
5    Старт Стасі
6    Маяк Котельва
7    Ворскла-Автотранс Опішне
8    Харчовик Артемівка
9    Карлівка
10    Газовик Базилевщина

Група В
1    Атлант Семенівка
2    Глобино
3    Че-Ка Піщане
4    Стандарт Нові Санжари
5    Решетилівка
6    Рокита
А тут Козельщина і з таким чемпіонатом району, як на Кобеллячині вони могли б і ще одну  команду заявити.

Я вважаю  такий поділ доцільним, тому що значно зменшиться дальність виїздів. Наприклад зараз хлопців з Піщаного чекають виїзди в Лохвицю і Червонозаводське, а це майже через всю Полтавщину. А якщо враховувати, що це може бути влітку, то стан гравців перед матчем можна уявити. 2 команди з групи Б можна перевести в групу В, але в них будуть далекі виїзди.  В свою чергу постає питання: в групі \”В\” дуже мало матчів, що робити? Можна зробити чемпіонат в 3, а то й в 4 кола, але знову ж таки багато виїздів, для чого ж тоді робити третю групу? На це питання відповіді я не знаю. Але так як площа значно зменшиться, то можна чекати на нові команди і на більшу кількість матчів.

В цій статті я лише висловлюю свою думку і не намагаюся комусь нав`язувати свої ідеї. Чекаю ваших коментарів, щодо внесення своїх змін,  нюансів яких я не врахував і що ви думаєте з цього питання?


Микола ШВІНДІН

Погода