Новини - 03-03-2010, 04:03 - sasa 224

Чи стане полтавець чемпіоном світу?

Чи стане полтавець чемпіоном світу?

Сьогодні в канадському місті Камлупс, яке знаходиться в провінції Британська Колумбія (у 130 кілометрах від Ванкувера, де кілька днів тому завершилися зимові Олімпійські ігри), розпочинається 4-й зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики у закритих приміщеннях серед ветеранів.

У цих змаганнях братиме участь наш земляк – полтавець Олег Федорко, який вже неодноразово у стрибках у висоту виборював нагороди найвищого рівня серед ветеранів-своїх ровесників на чемпіонатах Європи, світу, Всесвітніх іграх ветеранів.

Наш земляк включиться у боротьбу в секторі для стрибків у висоту, як зазначає офіційний сайт ветеранського чемпіонату світу в Канаді, 6 березня о 14:00 (рівно опівночі за київським часом). Уже відомо, що суперниками Олега Федорка у віковій групі М55 (чоловіків-ветеранів до 55 років) будуть 11 стрибунів з 9 країн. Серед них – добре відомі полтавцю майстри висотних стрибків, які неодноразово конкурували з ним на різних міжнародних змаганнях: Даріуш Беднарські (Польща) і три атлети з США – Даррел Холмс, Уїльям Мюррей і Річард Уотсон. Крім того, у стартовому протоколі значаться й інші суперники нашого земляка: Джон Файнег (Австралія), Дірк-Яан Гіскес (Голландія), Готтхольд Кнехт, Йоахім Вольфф (обидва – Німеччина), Хосе Рамос (Мексіка), Теварайан Сіннатурай (Канада) і Данкен Телбот (Велика Британія).

Полтавець Олег Федорко (у Канаді він виступатиме під офіційним номером учасника змагань – № 657) вже не перший рік мріє не лише про перемоги у стрибках у висоту на європейських і світових чемпіонатах, а й про встановлення світового рекорду у своїй ветеранській віковій категорії. І практично на кожних змаганнях він показує результати, яким не вистачає 1-2 сантиметрів до нового ветеранського світового рекорду. Можливо, тепер – у канадському місті Камлупс – полтавець здійснить свою мрію. Нагадаємо, що у цій ветеранській віковій категорії світовий рекорд поки що дорівнює 184 см.

6 березня Олег Федорко серед усіх своїх 11-ти суперників в номінації М-55, згідно зі стартовим протоколом, змушений буде входити у сектор для стрибків у висоту під №2. Найцікавіше те, що полтавець залишається ще, напевно, єдиним стрибуном у світі, який стрибає старим способом – перекидним (грудьми над планкою). Усі ж його суперники стрибають по іншому – стилем фосбюрі-флоп (спиною над планкою).


Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода