Останні новини - 13-09-2013, 11:09 - sasa 211

Чи втече знову Орбу з Полтави?

Чи втече знову Орбу з Полтави?

Ворскла ― Севастополь
14 вересня. Полтава. Стадіон Ворскла. Початок о 18.30.
Пряма трансляція на каналі Футбол
Арбітр: Сергій Бойко (Іванків).
Прогноз ― 2:1

Матч проти Севастополя закриває для Ворскли частину \”легкого\” календаря. Після цього матчу на ворсклян чекають зустрічі з командами, які входять до лідируючої групи: Шахтар, Динамо, Металіст, Дніпро. Тому створити хороший очковий запас на випадок поразок лідерам для підопічних Василя Сачка дуже важливо. Перемагати Севастополь необхідно, але зробити це без нападників Янузі і Яховіча, які відбуватимуть дискваліфікацію, буде дуже важко. Сачку доведеться вирішувати чергову тренерську головоломку: кого поставити в напад? Сподіваємося, що вийде з цієї ситуації Василь Вікторович з честю. Що він не раз демонстрував уже протягом цього сезону.

Протистояти нам буде дуже міцна команда. Зв’язки власників Севастополя з власниками провідних клубів дозволяють кримчанам залучати до своїх лав як досвідчених футболістів, які вже відбулися як майстри, так і перспективну молодь. Особливим цей матч буде точно для Олександра Чижова, якому путівку у великий футбол дала саме Ворскла. Дещо менші шанси вийти у стартовому складі у голкіпера Олега Чуваєва, який вісім сезонів провів у дублі ворсклян, але так і не став основним голкіпером біло-зелених. Скоріш за все побачать полтавські любителі футболу і Костянтина Ярошенка. Костя провів у Ворсклі, правда, лише півроку, і закріпитися в команді Миколи Павлова виявилося йому не під силу. На вістрі атаки севастопольців, напевно, діятиме їх головний бомбардир Сергій Кузнєцов, який теж свого часу грав за Ворсклу. Щоправда, в сезоні 2004/2005 у 12 проведених матчах Сергій так і не забив жодного м\’яча за полтаську команду.

Цікавою виглядає і опонент Василя Сачка на тренерській лаві Севастополя. Геннадію Орбу довелося прийняти команду після відставки Олега Кононова. І Орбу, і Сачку ще необхідно багато чому навчитися. Але обидва були доволі амбіційними футболістами і тому у нас є шанс побачити гру на перемогу з обох сторін.

Цікаво, що Орбу у 2000 році виступав нетривалий час за Ворсклу. Провів загалом 5 матчів за полтавців: 3 у чемпіонаті України і два у Кубку УЄФА. Геннадій встиг навіть забити шикарний гол у ворота київського Динамо. Але, як несподівано з\’явився Геннадій у Полтаві, так несподівано й втік Орбу з Ворскли, яка тоді переживала фінансові труднощі. Так, що можна сказати, наше місто не чуже для нинішнього виконувача обов\’язків головного тренера Севастополя.

Що стосується статистики матчів команд між собою, то суперники провели між собою лише два матчі. У сезоні 2010/2011 у Сімферополі, де тоді свої домашні матчі проводив Севастополь, була зафіксована нульова нічия, а у Полтаві Ворскла розгромила кримчан ― 4:0.

Олександр ПОЛТАВЕЦЬ

Погода