Останні новини - 13-07-2012, 03:07 - sasa 269

Чи зламає Євтушенко традицію Павлова?

Чи зламає Євтушенко традицію Павлова?

У п\’ятницю, 13 липня, галицько-волинським дербі відкриється програма 22-го чемпіонату серед команд елітного ешелону – Прем\’єр-ліги.

Ворскла – Кривбас
15 липня. Полтава. Стадіон \”Ворскла\”. Початок о 17.00.
Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”.
Прогноз – 2:1.

Полтавська команда входить у новий сезон із новим головним тренером, трохи зміненим складом, та, сподіваємося, з новими амбіціями та завданнями. Ми всі звикли до імпульсивного і непередбачуваного Павлова. І чотири з половиною роки, які працював Микола Петрович у Полтаві, не були марними. Павлов підняв планку для \”Ворскли\” вже достатньо високо і опускати її аж ніяк не хотілося б. Тому сподіваємося, що Вадим Євтушенко продовжить кращі переможні традиції свого попередника і \”Ворскла\” зможе найближчим часом досягти нових вершин. Отже, 15 липня біло-зелена команда відкриває нову сторінку своєї історії.

За часів Павлова у ворсклян, на жаль, сформувалася неприємна традиція – неодмінно програвати перший домашній матч нового сезону. Так було в сезоні 2008/09, коли \”Ворскла\” вдома поступилася луганській \”Зорі\” – 0:1. 2009 року наша команда програла 1:2 львівським \”Карпатам\”, 2010-го – маріупольському \”Іллічівцю\” – 1:3, а 2011-го – \”Олександрії\” – 0:1. Хоча і до Павлова земляки теж не відрізнялися переможним характером у дебютному домашньому поєдинку: дві нічиї 2005 та 2007-х років – усе, чим ми маємо хвалитися…

Востаннє \”Ворскла\” виграла стартовий домашній поєдинок рівно вісім років тому – 15 липня 2004-го. Тоді дебют на тренерському містку Володимиру Мунтяну вдався на всі сто відсотків! Команда, зліплена нашвидкоруч, розгромила столичний \”Арсенал\” – 3:0. Наразі Євтушенко може не тільки поламати неприємну традицію свого попередника Павлова, але й вперше за стільки років нарешті перемогти в першому домашньому матчі сезону.

Криворізький \”Кривбас\”, як і \”Ворскла\”, перед новим сезоном теж зазнав чималих змін. Команду очолив добре відомий усім Віталій Кварцяний, який наважився очолити колектив після весняного провалу, коли \”Кривбас\” не зміг в другій частині минулого сезону виграти жодного матчу. Але перебування Кварцяного в Кривому Розі виявилося не досить тривалим. За кілька днів до матчу в Полтаві він зібрав речі і поїхав додому до Луцька. Подейкують у нього винекли сурйозні суперечки з президентом клубу Олександром Затулком. Щоправда, керівництво \”Кривбасу\” швидко знайшло йому заміну в вигляді Олега Тарана – тренера, з яким пов\’язані усі найбільші перемоги \”Кривбасу\” за останні 10-15 років. Керівники клубу очікують від нового-старого тренера перемог, аби виправити дещо зіпсований імідж команди.

 

Цікаво, що в тренерському штабі ще за Кварцяного певний час працюв тренером Василь Сачко, який нещодавно попрощався з ворсклянами та закінчив кар\’єру гравця. Але як стало відомо, після того як клуб залишвив Кваряцний, керівництво \”Кривбасу\” попросило Василя написати заяву про звільнення. 

Цього року обидві команди, що цікаво, вже відкривали між собою офіційні матчі 2012 року. У Полтаві тоді перемогу святкувала \”Ворскла\” – 2:1, а в першому колі гра в Кривому Розі закінчилася нульовою нічиєю. А в сезоні 2010/2011 років команди обмінялися домашніми перемогами – 3:0 у Полтаві, та 1:0 у Кривому Розі. Загалом же востаннє \”Кривбас\” перемагав на полі \”Ворскли\” 12 років тому 200 року – 0:1.

Волинь – Карпати
13 липня. Луцьк. Стадіон \”Авангард\”. Початок о 19.00.
Пряма трансляція на каналі \”2+2\”.
Прогноз – 1:0.

Зоря – Металург З
14 липня. Луганськ. Стадіон \”Авангард\”. Початок о 18.00.

Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”.
Прогноз – 3:2.

Динамо – Металург Д
14 липня. Київ. НСК \”Олімпійський\”. Початок о 19.30.
Пряма трансляція на каналі \”2+2\”.
Прогноз – 1:0.

Чорноморець – Говерла
14 липня. Одеса. Стадіон \”Чорноморець\”. Початок о 20.00.
Пряма трансляція на каналі \”Футбол\”.
Прогноз – 2:0.

Металіст – Іллічівець
14 липня. Харків. Стадіон \”Металіст\”. Початок о 21.30.
Пряма трансляція на каналі \”2+2\”.
Прогноз – 2:1.

Шахтар – Арсенал
15 липня. Стадіон \”Донбас Арена\”. Початок о 19.00.
Прямі трансляції на Першому національному на каналі \”Футбол\”.
Прогноз – 1:0.

Дніпро – Таврія
15 липня. Дніпропетровськ. Стадіон \”Дніпро-Арена\”. Початок о 19.30.
Пряма трансляція на каналі \”2+2\”.
Прогноз – 3:1.

Погода