- 20-08-2010, 01:08 - sasa 174

\”Чиста криниця\”!

\”Чиста криниця\”!

На центральному стадіоні Нових Санжар відбувся фінальний поєдинок кубка району з футболу. У грі не обійшлося без сенсації та гучного скандалу.

Нагадаємо, що до фіналу пробилися чинний чемпіон району — руденківська «Зоря» та один із постійних претендентів на це чемпіонство — драбинівська «Чиста криниця». Ще до початку гри більшість районних спеціалістів від футболу та пересічних вболівальників віддавали перевагу «Зорі». Але справжню розстановку сил міг показати лише сам матч.

До початку опису гри варто згадати ще одну дуже важливу деталь: судив поєдинок нейтральний суддя із Києва, тренер спортивної школи київського «Арсеналу», учні якої зараз тренуються у Нових Санжарах. Так от, організатори зустрічі покладали на нейтральне суддівство великі надії. Мовляв, до київського арбітра ніяких претензій в упередженості бути не може. Але якщо мова йде про новосанжарський футбол, то загадувати наперед ніколи не варто.

Отже, гра розпочалась. І «Зоря», як і належить фавориту, одразу захопила ініціативу в свої руки. За кілька хвилин руденківські футболісти створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперника. Спочатку Євген Козаченко, замикаючи передачу партнера, трохи не влучив у ворота. А потім Борислав Муха ударом з ходу завершував чудову багатоходівку «зорян». Але голкіпер зреагував і м’яча відбив. «Чиста криниця» відповідала нечисленними контратаками, які не призводили до надзвичайної гостроти. Кілька разів брав на себе гру лідер команди Віталій Баранович. Він двічі пробивав здалеку, але м’яч легко ставав здобиччю воротаря «Зорі». Зрештою, перший тайм так і не порадував уболівальників забитими голами.

А на початку другого ініціативу раптом перехопила «Чиста криниця». Гравці команди провели кілька атак, результатом однієї з яких став забитий м’яч. Це Олег Міщенко завдав потужного удару, круглий зачепив одного із захисників і залетів просто в нижній кут воріт — 1:0!

Після пропущеного гола футболісти «Зорі» кинулися відігруватися. Проте тотальної переваги руденківців глядачі так і не побачили. Моменти біля воріт «Чистої криниці» виникали, але досить нечисленнІ. У одному епізоді гравець «Зорі» впритул бив по воротах метрів з п’яти, але м’яч зрізався і полетів значно вище. А найбільше резонансним став епізод всередині тайму. Захисник «Чистої криниці» головою вибивав м’яч із штрафного майданчика. М’яч від голови гравця потрапив йому ж у руку і відлетів у сторону. Гравці «Зорі» почали сигналізувати арбітру, вимагаючи пенальті. Але той спокійно показав продовжувати гру. Очевидно, на його думку гра рукою в цьому епізоді була не навмисною і на пенальті «не тягнула».

У кінці зустрічі більшість уболівальників сподівалась, що «Зоря» таки заб’є гол і зрівняє рахунок. Якщо частина глядачів просто вболівала за руденківську команду, то інші сподівалися побачити серію післяматчових пенальті. І наприкінці матчу рахунок дійсно міг змінитися. При чому як в один, так і в інший бік. Спочатку гравець «Чистої криниці» «підловив» захисників «Зорі», які застрягли на чужій половині поля, і з центрального кола вийшов сам на сам із голкіпером. Той кинувся йому назустріч. І коли драбинівський футболіст таки пробив, то влучив м’ячем просто у воротаря. Але найгостріший момент глядачі побачили на останній доданій хвилині гри. М’яч тривалий час літав по штрафному «Чистої криниці», доки не потрапив на ногу Бориславу Мусі. Той пробив «ножицями» зльоту, м’яч, здавалося, невідворотно полетів у ворота, але замість святкування голу вболівальники «Зорі» почули сумний дзвін поперечини. За кілька секунд суддя дав фінальний свисток. Гравці «Чистої криниці» влаштували просто на полі веселу купу-малу, а футболісти «Зорі» розлючено виказували судді за непризначений пенальті.

Після того, як пристрасті трохи вщухли, команди сяк-так вишикувалися для нагородження. І за кілька секунд голова райради ФСТ «Колос» Віктор Рибалко вручив капітану «Чистої криниці» почесний кубок. Далі драбинівські футболісти влаштували традиційну фотосесію переможців, під час якої просто-таки на руках носили автора забитого м’яча Олега Міщенка, який, щоб забити переможний гол, спеціально приїхав у коротку відпустку зІ служби в армії. У складі «Зорі» свого щасливого солдата в цей день не знайшлося…

ЕХО з регіону

Погода