Стрічка новин - 15-06-2013, 11:06 - sasa 159

Чому ніхто не бажає грати в УПЛ?

Чому ніхто не бажає грати в УПЛ?

Віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко в ефірі телеканалу Футбол розповів про підсумки засідання атестаційного комітету ФФУ, на якому атестати на участь у Прем’єр-лізі отримали ужгородська Говерла та запорізький Металург, які за підсумками минулого сезону покинули вищій дивізіон.

Однак, як відомо, криворізький Кривбас припинив своє існування і його місце згідно регламенту посіла саме Говерла. А ось ситуація з поверненням запоріжців до Прем’єр-ліги видається вкрай заплутаною. Другий призер першої ліги алчевська Сталь, яка саме мала замінити Металург в УПЛ, відмовилася від виступів в елітному дивізіоні, мотивуючи це відсутністю належної інфраструктури. Згідного того ж таки регламенту, виходити до Прем’єр-ліги мала б наступна після Сталі команда, яка посіла нижче місце. У даному випадку ― це Олександрія. Однак і олександрійці відмовилися від виступів. Автоматично це місце мало б переходити до наступного клуб ― чернівецької Буковини. Буковинці погодилися виступати у Прем’єр-лізі, однак їхня інфраструктура не відповідає вимогам УПЛ, тому атестаційний комітет ФФУ не дав дозволу чернівчанам грати у вищому українському футбольному дивізіоні. Тому, порушуючи регламент комітет, надав це право запорізькому Металургу, в якого умови відповідають усім стандартам Прем’єр-ліги. Однак залишається запитання, чому це право не надали наступній після Буковини команді, зокрема охтирському Нафтовику в якого теж умови створені належні? На жаль, відповіді на ці запитання ми, мабуть, так і не почуємо.

Нужно найти эндокринолог киев? Обращайтесь к нам и вы найдете все что Вам нужно!

У свою чергу, аби Говерла і Металург отримали право виступати в Прем’єр-лізі наступного сезону це рішення має затвердити виконком ФФУ, який відбудеться у вівторок, 18 червня. Однак у позитивному рішення для цих команд ніхто не сумнівається.

– Я проти скорочення клубів ПЛ, вважаю 16 клубів оптимальним числом. І потім, що значить скорочувати ? Скорочувати як – взяти і перекреслити олівцем, знищити команди? Так само теж не можна. За кожним клубом – величезна кількість футболістів, сім’ї, працівники клубів, уболівальники, журналісти, місцеві органи влади, вся футбольна громадськість того чи іншого регіону. Як ви пропонуєте скорочувати? Просто взяти і бездумно скоротити, залишивши величезні області без професійного футболу? Це неправильно, я вважаю, – сказав перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко в ефірі телеканалу Футбол.

Погода