- 30-11-2019, 11:11 - admin 1109

Чорна серія “Ворскли” завершилася

Довгоочікувану перемогу полтавцям приніс гол Дениса Васіна з пенальті.
Чорна серія “Ворскли” завершилася

“Ворскла” (Полтава)-“Колос” (Ковалівка) 1:0 (1:0)

Протокол матчу.

«Ворскла» зуміла перервати десятиматчеву безвиграшну серію у Favbet Лізі. До цього останній раз в чемпіонаті наша команда перемагала ще 24-го серпня «Колос». Саме після матчу з цією командою серія ворсклян завершилася.

Перемога вийшла неоднозначною в плані суддівських рішень. Проте три очки є три очки. У минулому турі «Ворскла» постраждала від суддівського рішення. Цього разу українська футбольна феміда повернула борг.

Сама гра була рівною. В першому таймі команди створили по пару моментів. У гостей вся гострота попереду була пов’язана з Вільхамссоном. Спочатку ісландець отримав хорошу передачу від партнера й з вигідної позиції пробив вище воріт. Потім ледь не скористався непорозумінням Ндіайе й Різника. Воротарю «Ворскли» в останній момент вдалося вибити м’яча з-під ніг нападника, який йшов вражати порожні ворота.

Свій гол полтавці забили на 38-й хвилині. Ігор Пердута обікрав у штрафному майданчику Вільхамссона й виконував передачу на партнерів. На шляху м’яча стала рука Чорноморця. Пенальті. Рішення арбітра вболівальники «Колоса» назвуть спірним. Захисник намагався сховати руки за спину, проте не встиг. З іншого боку, будь-яке пенальті, призначене за гру рукою, крім хіба явного вибивання м’яча з порожніх воріт, хтось обов’язково назве сумнівним. До м’яча підійшов Денис Васін й потужним ударом під поперечину відкрив рахунок. На 45-й хвилині ворскляни могли забити вдруге. Волинець впорався з небезпечним ударом Коломойця.

Другий тайм проходив у подібному ключі. На 75-й хвилині нагоду вирівняти ситуацію для своєї команди втратив Волков. Гравець «Колоса» не зумів швидко зорієнтуватися, коли замикав дальню стійку й пробив мимо воріт. На 83-й хвилині Різник прочитав удар Лисенка.

«Ворскла» не грала на відбій чи утримання рахунку. Полтавці теж атакували. Проте зі створенням моментів у команди як і раніше не густо.

Найцікавіше сталося на 4-й компенсованій до основного часу хвилині. Гості заробили право на небезпечний штрафний. Пішла подача до штрафного майданчика. Втомлений Сапай втратив свого опонента й, скоріш за все, порушував правила. Гравці «Колоса» кинулися до арбітра й вимагали пенальті. Натомість отримали лише попередження для Лисенка.

«Ворскла» здобуває перемогу й трохи покращує своє становище, не відпускаючи вперед дві львівські команди. Для поповнення очкового доробку до Нового року в підопічних Юрія Максимова є ще два матчі: з «Олександрією» на виїзді і з «Карпатами» вдома.

Олександр Данник

Погода