Матчі - 26-05-2019, 10:05 - admin 873

«Чорноморець» везе з Полтави перемогу

«Ворскла» перериває шестиматчеву безпрограшну серію.
«Чорноморець» везе з Полтави перемогу

Після матчу з «Ворсклою» в Полтаві головний тренер «Арсенала» Ігор Леонов висловив сумніви в достатній мотивованості наших футболістів під час протистояння з «Чономорцем».

Складно сказати, на скільки правим виявився тренер киян, якщо дивитися по грі. А от підсумковий результат підтвердив його слова на сто відсотків.

У грі проти одеситів у полтавців знову відбулася ротація в нападі. На полі з’явився бразилець Карека. Також не було В’ячеслав Шарпара. В іншому Віталій Косовський, здається, визначився з оптимальним складом.

Перший гострий момент у матчі створили гості. На 9-й хвилині Чеснаков грубо помилився при виконанні пасу на партнера й «привіз» на свої ворота небезпечну атаку. Коваль швидко пройшов до воріт «Ворскли» й метрів з сімнадцяти небезпечно пробив – трішки неточно. Втім, своє одесит взяв через шістнадцять хвилин, коли з близької відстані замкнув простріл з правого флангу, відкривши таким чином рахунок.

«Ворскла» у першому таймі моментами атакувала непогано. Активністю вирізнялися Габелок і Васін. Полтавці відносно легко діставалися штрафного майданчика одеситів, але постійно не вистачало останнього пасу або гравці затягували з ударом.

У перерві Віталій Косовськй провів відразу дві заміни. Замість Ребенка на поле вийшов Артур, а замість Кареки – Коломоєць. І вже на 54-й хвилині Юрій точним ударом головою зрівняв рахунок після пасу Пердути. Радіти полтавцям довелося недовго. На 63-й хвилині Танчик за повної пасивності захисників спокійно «пробив» Ткаченка ударом з меж штрафного майданчика.

Можливо, «Ворсклі» і вдалося б відіграти вдруге. Але своє слово сказав арбітр Бойко, який на 68-й хвилині показав необов’язкову жовту картку Чеснакову, а після того, як капітан ворсклян висловив незадоволення цим рішенням, дістав з кишені і червону картку. Тоді стало зрозуміло, що переможець в цьому матчі представлятиме місто Одесу.

Тепер у «Ворскли» залишається домашній матч з «Олімпіком», перемога в якому дозволить команді здобути Кубок Престижу. Далі на футболістів і вболівальників очікує перерва в чемпіонаті. Вона покаже, який вектор розвитку матиме полтавський клубі у найближчі сезони.

«Ворскла» – «Чорноморець» – 1:2 (0:1)

«Ворскла»: Ткаченко, Сапай, Мартиненко, Чеснаков, Пердута, Петровіч, Габелок (Кобахідзе, 90), Скляр, Ребенок (Артур, 46), Карека (Коломоєць, 46), Васін.

«Чорноморець»: Литовченко, Бабенко, Рижук, Голіков, Норенков (Трубочкін, 73), Гошкодеря, Танчик, Аржанов, Хамелюк, Коваль (Павлов, 78), Вільхамссон (Чорній, 65).

Голи: Коломоєць, 55 – Коваль, 26, Танчик, 63.

Попереджені: Чеснаков, 28 – Рижук, 30, Трубочкін, 80, Бабенко, 84.

Вилучення: Чеснаков, 68.

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода