- 09-03-2011, 10:03 - sasa 202

Чотири \”золота\” з Харкова

Чотири \”золота\” з Харкова

Нещодавно у Харкові пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу та жиму лежачи за версією (ВОП), в яких успішно виступили спортсмени Полтавщини.

Змагання тривали три дні у відомому легкоатлетичному манежі «ХТЗ», куди з’їхалися важкоатлети з усіх куточків України. Досить вдало виступили пауерліфтингісти Полтавщини, які привезли з Харкова медалі найвищого ґатунку. У ваговій категорії до 100 кг у відкритій віковій групі Юрій Чернявський з Кобеляк був найсильнішим, зібравши у трьох вправах 590 кг. Лубенець Сергій Колісник (вікова група 45-49 років) теж виборов «золото» у вазі до 100 кг. Відомому ветерану-важкоатлету Володимиру Василенку у ваговій категорії (вік 65-69 років) не було рівних на змаганнях у вазі до 82,5 кг і присутні вітали лубенця оплесками при кожному підході до штанги. Перше місце у вазі до 90 кг серед юніорів здобув Артем Писанка з Гадяча, виконавши норматив майстра спорту України за версією (ВОП). Отже, четверо спортсменів, серед яких двоє лубенців, привезли з Харкова золоті нагороди. Розповідає учасник змагань, володар цьогорічного «золота» України, голова Громадської організації «Лубенська Бездопінгова Федерація пауерліфтингу» Сергій Колісник:

– Потрібно зазначити, що лубенські пауерліфтингісти вдало розпочали цьогорічний спортивний сезон. Після лубенських нагород у відкритому чемпіонаті області, ми вже здобули і високі нагороди у чемпіонаті країни. Останнім часом кількість бажаючих займатися цим видом спорту ще більше зростає, як в області, так і в наших Лубнах. Раніше на всеукраїнських змаганнях за версіями (УБПФ, AWPC, ВОП) виступали лише одні з родоначальників розвитку цього виду спорту – лубенці, а вже сьогодні учасниками змагань є представники інших міст і районів Полтавщини. Відзначу, що всі спортсмени області виступають у змаганнях серед аматорів, де учасники вибірково проходять допінг-контроль. Щодо наших планів, то у березні цього року відбудеться чемпіонат України з окремих вправ пауерліфтингу, в якому візьмемо участь більш кількісним складом. Нині активно готуємось і сподіваємось ще збільшити лубенську скарбницю медалей новими здобутками.

   
Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода