Новини - 26-01-2010, 05:01 - sasa 230

\”Цунамі\” не спинити

\”Цунамі\” не спинити

Кременчуцька команда картингістів «Цунамі» вже вдруге стала чемпіоном України з картингу.

У чотирьох класах наші спортсмени посіли 1 перше, 2 других та 2 третіх призових місця. Паралельно з Чемпіонатом України, троє картингістів цього року виступали за німецьку команду «KSM», співвласником якої є легендарний Міхаель Шумахер. Назва команди «Цунамі» дісталася від відомого одеського автоклубу, який бачить у наших талановитих спортсменах свій «олімпійський резерв» для великого автоспорту. Наприкінці цього сезону молоді кременчуцькі пілоти проходили тестування на кузовних машинах і троє отримали пропозицію взяти участь у міжнародних змаганнях Чемпіонатів-2010 Італії та Німеччини.

Наразі кременчуцька команда «Цунамі» об’єднала 18 спортсменів, які мають все необхідне для участі у змаганнях вищої ліги Чемпіонату України та в міжнародних у рамках СНД та Європи. Упродовж останніх 2-х років команда демонструє стабільність і високі показники. Єдине, що заважає підтримці достатнього рівня спортсменів – відсутність можливості постійних тренувань. Мер Кременчука Микола Глухов, який наприкінці грудня мав зустріч з міськими картингістами, пообіцяв, що у 2010 р. буде виділено земельну ділянку для будівництва картинг-траси у парку «Комсомольський», розроблено проект і розпочато роботи.

— Наявність сучасної картингової траси у Кременчуці, враховуючи, що наше місто знаходиться майже у географічному центрі України, стане привабливим місцем для проведення етапів Чемпіонатів України та міжнародних змагань, – зрадів обіцянці мера керівник команди «Цунамі» Сергій Волошин.

«Кременчуцька панорама»

Погода