Матчі - 22-11-2020, 10:11 - admin 3046

Дебютні голи Щербака й Яворського

"Ворскла" здобуває четверту перемогу в чотирьох офіційних матчах проти "Колоса".
Дебютні голи Щербака й Яворського

“Ворскла” (Полтава) – “Колос” (Ковалівка) 3:0 (1:0)

Протокол матчу

До матчу з «Колосом» «Ворскла» не могла вразити ворота суперників у двох іграх поспіль. І ось ця неприємна тенденція порушена. Дуже добре, що полтавці змогли забити три голи навіть за відсутності одного з своїх найкращих нападників – Владислава Кулача, який відновлюється після травми.

У гру активніше ввійшли гості. Саме вони створили перший небезпечний момент в дебюті матчу. Досвідчений Богданов намагався закрутити м’яча в дальню «дев’ятку», проте в ворота не влучив. Після цього моменту ковалівська команда, ніби впала в сплячку. «Ворскла» потроху розбігалася й почала методично тиснути на оборону суперника.

Перший тривожний дзвіночок для гостей пролунав, коли пенальті ледь на заробив Кане. Ібрахім сам пройшов метрів сорок й був збитий. Кривушкін вказав на «позначку», однак VAR показав, що малійський легіонер полтавців до штрафного майданчика увійти не встиг. Штрафний виконував Яворський – вище воріт.

Через кілька хвилин ворота «Колоса» врятувала вже штанга. Трохи не пощастило Чеснакову, який головою замикав подачу зі штрафного в виконанні Кане. Волинець помилився на виході й просто спостерігав, влучить капітан ворсклян в порожні ворота чи ні. Не влучив.

За такого перебігу подій на полі гол напрошувався. Й він відбувся на 31-й хвилині зусиллями Руслана Степанюка, який виконав хорошу навісну передачу з лівого флангу через Гавриша на лінію воротарського майданчика. У ту зону якраз набігав Олександр Скляр. Опорний півзахисник ворсклян спокійно ударом головою пробив з близької відстані повз Волинця – 1:0.

У перерві Руслан Котишин провів хорошу виховну роботу. Гравці «Колоса» з початком другого тайму заграли значно активніше й двічі претендували на пенальті. Повтори показали, що навіть при великому бажанні призначити одинадцятиметрові в тих моментах було важко.

Другий гол «Ворскли» на 58-й хвилині був, як ніколи вчасним. Після прострілу Пердути з правого флангу м’яч відскочив до Щербака, який «пробив» воротаря ударом з меж штрафного майданчика – 2:0.

Поки команда Костишина приходила до тями, «Ворскла» організувала третій гол й зняла всі питання щодо переможця. Це Сергій Яворський замкнув подачу з кутового ударом головою ледь не з воротарського майданчика. Йшла 65-та хвилина. Відзначимо, що голи Щербака і Яворського стали дебютними для цих гравців у футболці «Ворскли», з чим ми їх і вітаємо!

До кінця матчу тренери провели велику кількість й саме гравців, що  Відзначимо, що голи Щербака і Яворського стали дебютними для цих гравців у футболці «Ворскли», з чим ми їх і вітаємо!

До кінця матчу тренери провели велику кількість й саме гравці, що з’явилися на полі по ходу другого тайму могли змінювати рахунок. У «Колоса» головою з близької відстані пробивав Ісаєнко. У цьому моменті допомогла рука Олександра Ткаченка, яку воротар виставив інтуїтивно, захищаючи ворота. А для «Ворскли» четвертий гол мав забивати Челядін. Артем скористався провалом ковалівської оборони й вийшов сам на сам з воротарем: удар і м’яч влучає в праву стійку.

Після поразки «Десни» від ПФК «Львів» «Ворскла» вийшла на чисте третє місце й тепер може спокійно готуватися до матчу з лідером чемпіонату київським «Динамо». Сподіваємося, що в ньому полтавці зіграють найсильнішим складом.

Олександр Данник

Погода