Гандбол - 31-08-2010, 12:08 - sasa 152

\”Динамо\”: друга \”бронза\” у міжсезоння

\”Динамо\”: друга \”бронза\” у міжсезоння

Наближається до завершення підготовка гандбольних команд до старту чергового сезону у національній Суперлізі.

У період міжсезоння гравці полтавського \”Динамо\” здобули вже свою другу \”бронзу\” в літніх турнірах. Після третього місця в чемпіонаті України з пляжного гандболу, полтавці посіли третє місце в міжнародному турнірі в Білорусі – Кубок КУП \”Могильовоблшляхбуд\”. У цьому змаганні брали участь 5 команд: 3 – з Білорусі і 2 – з України.

Цікаво, що в переший день турніру в Могильові, 18 серпня, відбулися три гри, в яких переможці, неначе змовившись, закидали у ворота команд, які програли, по 33 м\’ячі. Тоді \”Мотор\” (Запоріжжя) переміг \”Машеку\” (Могильов) – 33:24, \”Динамо\” (Полтава), яке в минулому чемпіонаті України посіло 7 місце, перемогло \”Кронон\” (Гродно), який у минулорічному чемпіонаті Білорусі також посів 7 місце, – 33:28, а \”Машека\” – ГГК (Гомель) – 33:29.

А вже другого дня полтавці достроково стали призерами турніру, перемігши у другому матчі ГГК (Гомель), який минулого сезону був 9-м у чемпіонаті Білорусі, – 37:26. Та через кілька годин, згідно з календарем турніру, \”Динамо\” змушене було грати другу поспіль гру того ж дня – з бронзовим призером чемпіонату Білорусі і господарем турніру \”Машекою\” (Могильов). У цьому матчі практично вирішувалася доля другого місця. Полтавці на рівних протистояли господарям, але все ж таки програли їм – 26:29. В останній день змагань наші земляки фактично без боротьби віддали перемогу \”Мотору\” (Запоріжжя) – 14:38. Напевно, полтавці були настільки виснажені двома поспіль учорашніми матчами, що вийшли на заключну гру вже без натхнення, мотивації та фізичних сил. І статистика поєдинку цілком підтвердила це: у першому таймі динамівці вразили ворота \”Мотора\” лише 6 разів. На перерву суперники пішли за рахунку 14:6. А після перерви захист \”Динамо\” взагалі, як кажуть, \”розсипався\”. Запоріжці у другому таймі закинули у ворота полтавців аж 24 м\’ячі! А це значить, що практично кожна атака \”Мотора\” була результативною, адже м\’ячі у ворота \”Динамо\” у другій половині гри в середньому залітали через 1 хвилину 15 секунд!

В інших матчах Кубка КУП \”Могильовоблшляхбуд\” зафіксовано такі результати: \”Мотор\” – \”Кронон\” – 40:28, \”Кронон\” – \”Машека\” – 37:47, \”Мотор\” – ГГК – 31:20. ГГК – \”Кронон\” – 32:32. Підсумкоа таблиця турніру в Могильові мала такий вигляд: \”Мотор\” (Запоріжжя) – 8 очок (м\’ячі – 142:86), \”Машека\” (Могильов) – 6 очок (133:125), \”Динамо\” (Полтава) – 4 очка (110:121), ГГК (Гомель) – 1 очко (107:133), \”Кронон\” (Гродно) – 1 очко (125:152).

Погода