- 29-09-2013, 09:09 - sasa 213

Динамо ледве врятувало очко в Полтаві

Динамо ледве врятувало очко в Полтаві

Ворскла була дуже близько знову перемогти Динамо, але пропустила гол вже у компенсований арбітром час

 

Ворскла – Динамо – 2:2

Протокол

 

Для \”Ворскли\” матч проти \”Динамо\” був черговим екзаменаційним ступенем для Василя Вікторовича Сачка. Натомість Олегу Блохіну відступати просто нема куди – відверто провальні результати, невиразна гра в останніх матчах дозволяли розраховувати полтавчанам на очки, а глядачам – на цікавий результативний матч.

Дедечко перебрав попереджень у минулому турі, тому залишився поза заявкою на матч. Все ще не оговтався від травми Кривошеєнко. Хороший рівень гри Яховіча в кубковому матчі проти \”Волині\” дозволив Адісу дебютувати в УПЛ на місці форварда. У півзахисті з перших хвилин вийшли і Громов з Маркоскі. Усі інші позиції звично без змін.

\”Динамо\” відразу заволоділо територіальною ініціативою, але до особливої гостроти справу довести ніяк не могло. Перший небезпечний момент виник аж на 22-й хвилині, коли Ідейє з хорошої позиції пробив у небеса. Відповідь полтавчан через 10 хвилин стала результативною. Громов з глибини закидає на Яховіча і дебютант технічно перекидає Коваля, що запізно кинувся на перехоплення – 1:0!

Момент киян дозволив зрівняти цифри на табло. Непогодов зреагував на удар з близької відстані Ярмоленка, а центральні захисники проспали Беланду, який і відправив м’яч у сітку.

Та на перерву господарі пішли з перевагою в один гол. Вукоєвіч рукою перервав політ м’яча у власному штрафному майданчику і асистент Годуляна за воротами сигналізує арбітру про порушення – пенальті! Громов чітко реалізував одинадцятиметровий, сильно пробивши в лівий від себе кут – 2:1!

Другий тайм розпочався для гостей взагалі жахливо. Ідейє підло врізав коліном футболісту суперника, коли той стояв спиною і не володів м’ячем. Головний арбітр моменту не бачив, але після наради з асистентами дістав червону картку для грубіяна. Відверто, стало тривожніше, адже \”Ворскла\” в більшості останнім часом грає більш важко, ніж у рівних складах.

Відразу Міщенко  мав знімати всі питання по переможцю, скориставшись помилкою Хачеріді, але з потужним ударом у ближній кут справився Коваль. Полтавчани зовсім віддали ініціативу, сподіваючись на разючі контратаки. Міг забивати Даллку, та Драговіч блокував удар албанця.

Врятувалося \”Динамо\” уже в доданий час. Джокер Блохіна Лукман Аруна зміг зачепитися за м’яч у штрафному майданчику ворсклян і з розвороту таки проштовхнути кулю у сітку – 2:2. Нічия, яка змушує жалкувати за втраченими трьома балами і такою близькою черговою перемогою над колишнім флагманом українського футболу.

Віталій Сонікссон

Погода