Матчі - 17-03-2013, 07:03 - sasa 201

Динамо не хотіло, а Ворскла не могла

Динамо не хотіло, а Ворскла не могла

Знову доводиться банально починати: Ворскла в котре не змогла забити і доводить свою безвиграшну серію до семи матчів

 

Динамо – Ворскла – 1:0

Протокол

 

Три весняні поєдинки Ворскла програла з однаковим рахунком 0:1. Програла всі матчі майже під копірку. Десь-там щось виходило, десь-там дозволяли грати суперники, але результат, а головне гра в атаці залишалися незмінними. Ні голів, ні, принаймні, якихось конкретних дій в атаці ми по-суті не бачили в цих трьох матчах. У матчі з Динамо взагалі було смішно дивитися коли голи побігли забивати номінальні захисники ― Пердута, Чеснаков. А де ті, нехай не чисті нападники, але ті, які вміють і можуть забивати. Де Ребенок? Де Громов? Де Сілюк? Де Будник? Де?…

З самого початку поєдинку гості стали притискатися до своїх воріт, дозволивши динамівцям без бою захопити територію і безперешкодно комбінувати на чужій половині поля. Високий темп господарі протримали приблизно двадцять стартових хвилин, протягом яких їм вдалося провести кілька гострих флангових атак, завдати два удари в площину воріт і, що найважливіше, відкрити рахунок. Дебютний м\’яч у футболці Динамо забив Домагой Віда, який замкнув подачу з кутового у виконанні Ярмоленка. Як показав повтор, з хорватом неуважно зіграв його опікун Ребенок (пам\’ятаєте матч в Одесі, там Павло теж не зміг втримати Леонардо), крім того, впевненіше на виході зобов\’язаний був діяти Долганський, оскільки подача була направлена безпосередньо у воротарський майданчик.

Факт взяття воріт Ворскли жодним чином не позначився на діях ні однієї, ні іншої команди. Динамо встановило повний контроль над матчем, в той час як Ворскла погодилася на такий розвиток подій і вперто чекала свого шансу на контратаці. Однак можливості контратакувати у підопічних Свистуна в першому таймі практично не було. Атакуючий актив Ворскли за підсумками першої половини матчу включив в себе лише три неточних удару (двічі пробивав Будник та один раз Даллку), два з яких були нанесені з дуже далекої дистанції.

Деякі зміни сталися в матчі після перерви, коли динамівці трохи заспокоїлися і дали полтавцям можливість «повернутися» у гру. Ворскляни атакували, але щось конкретне створити біля воріт Коваля так і не змогли. Втім, був один момент, який з натяжкою можна віднести до гольових. На 73-й хвилині з лінії штрафного завдавав удару Чеснаков, який завершував тривалу атаку. Однак щоб зрівняти рахунок однієї хорошої атаки виявилося недостатньо, оскільки Коваль з ударом опорного хавбека Ворскли впорався, намертво зафіксувавши м\’яч.

Оцінюючи матч в цілому, можна стверджувати, що цю перемогу Динамо здобуло на класі, приклавши рівно стільки зусиль, скільки для цього було потрібно. Ворскла хоч і пропустила усього один м\’яч і аж до останньої хвилини сподівалася на порятунок, великих проблем не створила.

Поразка від Динамо для Ворскли стало вже шостою поспіль, через що команда Сергія Свистуна продовжує осідати на 14-му місці в турнірній таблиці. Попереду у Ворскли двотиженва пауза, а далі черговий матч чемпіонату вдома проти “Зорі”. Матч, який багато уболівальників біло-зелених охрестила як “Рубіконом для Свистуна”.

Веніамін КОВБАСА

Погода