Першість Полтавщини - 19-09-2015, 09:09 - sasa 199

Динамо піднімається на третє місце, а Рокита зазнає другої поразки

Динамо піднімається на третє місце, а Рокита зазнає другої поразки

Триває чемпіонат Полтавщини з футболу, в якому за нагороди ведуть боротьбу шість команд. У черговому турі були матчі лідерів і лідерів з середнячками, в яких констатувалися грубі помилки арбітрів.

ФК \”Лубни\” – \”Олімпія\” (Савинці) – 0:2 (0:1).
Матч першого кола: 0:1.
Чемпіонат області. Вища ліга. 17 тур. Лубни. 19 вересня. Стадіон \”Центральний\”. 256 глядачів. + 25С.
Судді: В. Чернишов, О. Яненко, Б. Щербаков (усі – Кременчук). Делегат-інспектор: В. Давидов (Кременчук).
\”Лубни\”: Сидорець, Захарченко, Печарський (Мандрика, 68), Бакланов, Дземку, Алексєєнко, Клименко (Мисюра, 67), Петришин, Марусич (Загоруйко, 34), Сергієнко (Макросноп, 74), Шпигун. Тренер: А. Гришанович.
\”Олімпія\”: Цибулько, Безуглий, Пономаренко, Ситник (Шеремет, 46 (Василенко, 84)), Овдієнко, Гриценко, Богомаз, Мазур, Богиня (Диндіков, 63 (Осипенко, 78)), Гулович, Ковтун. Тренер: В. Гришко.
Голи: Гриценко (36, з пенальті), Шеремет (75).

Початок поєдинку непримиримих суперників пройшов у обопільних атаках обох команд, в яких молоді лубенці чинили гідний опір іменитому супернику. Але на 36 хвилині стався прикрий випадок для господарів поля – головний арбітр матчу поставив пенальті у ворота лубенців, який реалізував Олександр Грищенко – 0:1. А було це так: м’яч спочатку потрапив в руку одного з гравців гостей, а потім в руку захисника лубенців. І Віктор Чернишов з Кременчука все ж призначив пенальті, не помітивши гру рукою гостей.

\"Динамо
На початку другого тайму кращий бомбардир минулорічного чемпіонату Сергій Грищенко завдав удару ногою по голові лубенця Владислава Алексєєнка (був струс головного мозку) і отримав червону картку. Після цього у штрафній гостей збили Станіслава Мокроснопа і свисток арбітра промовчав…

Взагалі, склалося враження, що кременчуцькі арбітри просто \”допомагали\” фаворитам вищолігових змагань. Такого \”брудного\” суддівства я, особисто, ще не спостерігав.

Інші матчі 17 туру завершилися так:

\”Динамо\” (Решетилівка) – ФК \”Глобине\” – 1:0
Матч першого кола: 0:1

У цьому протистоянні підсумок зустрічі вирішив один єдиний проведений гол у виконанні Олега Нечипоренка – 1:0 і динамівці знову здобувають чергову звитягу і виходять на третє місце вищолігових перегонів.

\”Фламінго\” (Комсомольськ) – ФК \”Рокита\” – 3:1
Матч першого кола: 0:1

Безперечно, це був центральний матч туру і, мабуть, всього другого кола. Відкрили рахунок у ньому гості – відзначився голом діючий чемпіон області Олександр Щочка. Але потім все, як кажуть, \”було в руках\” господарів, які зрівняли рахунок, а потім вирвали таку бажану перемогу у лідера змагань – 3:1. Переможними голами відзначилися Єгор Степанченко, Роман Залов і Антон Кухта.

Турнірне становище та календар >>>

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода