- 14-12-2013, 10:12 - sasa 190

Динамо перериває затяжну програшну серію

Динамо перериває затяжну програшну серію

Матч дев’ятого туру проти донецького «Шахтаря-Академії» видавався чи не найреальнішим шансом для динамівців перервати свою затяжну програшну серію, адже в гості до Полтави завітав сусід «Динамо» по турнірній таблиці.

Ще рік тому в це важко було б повірити, але до сьогодні полтавці залишали паркет переможеним п’ятнадцять разів поспіль. А остання перемога динамівців датована аж 22 квітня. Тоді вони здолали у Броварах місцевий «Будівельник».

Втім, оптимізму додавав той факт, що полтавська молодь потихеньку адаптується до Суперліги. Та й поява Олександра Педана та Вадима Бражника виявилася дуже доречною.

Дебют зустрічі був за гостями. Гірники постійно вигравали 1-2 м’ячі, лише іноді даючи «Динамо» зрівняти рахунок. А згодом вийшли вперед на чотири (8:12). У ці хвилини «Шахтар-Академія» виглядав упевненіше в першу чергу як команда. А в полтавців ті самі командні дії не проглядалися. Ледь не дві третини від закинутих командою м’ячів були на рахунку правого напівсереднього Юрія Бабенкова, який сміливо брав ініціативу на себе. Кінцівка тайму залишилася за полтавцями, які завершили першу половину матчу з показником «+1» (15:14).

Другий тайм розпочинається з влучної атаки «Динамо» – «+2». «Шахтар-Академія» не тільки зрівнює рахунок, але й виходить вперед на два м’ячі. Не йде гра у Бабенкова, командні дії знову залишають бажати кращого. Роман Чичикало раз по раз вражає полтавські ворота.

Один з ключових епізодів матчу стався за рахунку 19:22 на користь донеччан. Андрій Мороз приймає рішення замінити воротаря Михайла Дайментова на Вадима Бражника. І останній відразу ж доводить, що майстерність нікуди не дівається навіть за відсутності повноцінної ігрової практики. Наступні шість атак «Шахтаря-Академії» виявилися безрезультатними. Відмінні дії Бражника плюс фарт (коли Вадим не міг виручити, то на допомогу приходив каркас воріт) надихнули полтавців на вирішальний ривок. Команда заграла значно впевненіше. Перевага «Динамо» сягнула п’яти м’ячів. За відсутності повноцінної заміни (весь матч донеччани провели фактично стартовим складом) «Шахтар-Академія» сил на кінцівку так і не знайшов.

У підсумку – 31:27. Перша перемога полтавської команди в нинішньому сезоні. Втім, підопічні Андрія Мороза навіть при рівності очок з «Шахтарем-Академію» продовжують поки залишатися на останньому місці, оскільки в Донецьку поступилися з більшою різницею в рахунку.

Олександр ДАННИК

Погода