Гандбол - 19-10-2012, 09:10 - sasa 173

\”Динамо\”: важка перемога над хорватами

\”Динамо\”: важка перемога над хорватами

Сісція – Динамо-Полтава – 23:24 (13:10)

 

\"\"За домовленістю сторін обидві гри команди вирішили провести в Полтаві. З волі жереба в першому поєдинку номінальними господарями були хорвати. Вони ж були і господарями становища на майданчику в стартові хвилини зустрічі. Потрібно сказати, що почався матч дуже погано для полтавців, явно не чекали такого спурту балканців. На першій же хвилині молодий Нуіча забив зі свого лівого флангу, потім відзначився кевич, а потім все той же тандем відзначився ще по разу – Нуіча ефектно реалізував 7-метровий, а Кевич забив з гри. Так після шести хвилин зустрічі рахунок неприємним для українського клубу – 4:0. Але це було ще не все – до 8-ій хвилині «Динамо» «горіло» 0:5. Але кінцівку тайму була за полтавцями. На перерву команди пішли за рахунку 13:10 на користь хорватів. Втім, це була тільки перша частина захоплюючого трилера, який обидві команди в цей вечір подарували вболівальникам.

Розпочався другий тайм з незабитого Бабенковим чистого виходу сам на сам з Білушічем, і реалізованого Коваленко 7-метрового. Потім суперники обмінялися голами – 14:12. І тут своє вагоме слово знову сказав Віктор Коваленко, який взяв на себе тягар лідерства в складну хвилину. Його два м\’ячі дозволили полтавцям на 6-й хвилині другого тайму вперше в матчі відновити рівновагу – 14:14. Відмінно увійшов у гру найдосвідченіший Камишов – Андрій не раз виручав свою команду від неприємностей. Пішла гра м\’яч у м\’яч – 15:15, 16:16. А потім Андрію Васюков вдалося забити в падінні дуже красивий м\’яч і вперше в цьому захоплюючому матчі вивести полтавчан вперед – 17:16. Вишневський збільшує перевагу динамівців, а потім на гол хорватів відповідає своїм все той же Васюк – 19:17 на користь \”Динамо\” за 15 хвилин до фінального свистка.

Втім, хорвати і не думали здаватися. Вони досить швидко відігралися – 20:20, але кращий снайпер минулого чемпіонату України Олександр Тюкін більярдним за точністю кидком виводить полтавців уперед. «Сісція» стала багато фолити, і за дев\’ять хвилин до фінального свистка виявилася в чисельній меншості – двохвилинні покарання отримали спочатку Кевич, а потім Нуіча. Скористатися чисельною перевагою українці, на жаль, так і не змогли – не допоміг навіть черговий 7-метровий. А ось хорвати після обміну голами і вилучення Кумогородского жаліти суперника не стали – і маємо 22:22 за п\’ять хвилин до кінця зустрічі. Добре, що у динамівців є Коваленко – він закидає двадцять третій м\’яч, поки наша команда перебувала у меншості. Потім дуже важливий м\’яч забиває Дмитро Горський, на який хорвати відповідають точним кидком Томича. Втім, це все, на що їх в цей вечір вистачило. Важка перемога «Динамо», але, природно, зроблено тільки півсправи – все в цьому протистоянні вирішиться завтра, – повідомляє офіційний сайт \”Динамо-Полтава\”.

 

Фото та відеоОлег ДУБИНА

Погода