Гандбол - 30-10-2012, 03:10 - sasa 151

Динамівці у складі збірної поступаються росіянам

Динамівці у складі збірної поступаються росіянам

Підопічні Андрія Портного в рамках підготовки до відбіркових матчів Євро-2014  провели дві товариські зустрічі проти збірної Росії.

 

У суботу та неділю в центрі олімпійської підготовки в Новогорську пройшли дві тренувальні гри збірних Росії та України, в рамках підготовки до відбіркових ігор чемпіонату Європи. Неформальний характер цих зустрічей дозволив тренерам випробувати на досить високому рівні нових кандидатів в національні команди. У суботу в першому таймі ворота збірної Росії захищав голкіпер волгоградського “Каустіка” Андрій Дьяченко. Свої перші ігри у складі головної команди країни провели гравець астраханської “Зорі-Каспія” Сергій Кудінов, син олімпійського чемпіона Василя Кудінова, і лівий крайній пітерського клубу “Університет-Нєва” Сергій Кузьмін. У наших сусідів у воротах з\’явився 22-річний голкіпер “Портовика” Ігор Чуприна.  У першій зустрічі суперники продемонстрували іскрометний швидкісний гандбол. Росіяни на старті вийшли вперед – 6:2, але на вісімнадцятій хвилині рахунок став нічийним 10:10. Після цього господарі майданчика забивають п\’ять м’ячів поспіль, в основному завдяки контратакам, унаслідок постійних втрат «жовто-блакитних». Сильною стороною українців можна назвати позиційну атаку, лідером якої був Сергій Бурка з його потужним кидком. На задній лінії в нашої команди виконували соло Самвел Асланян і Олексій Растворцев. Після перерви гостям вдалося кілька разів наблизитися до росіян на відстань в три голи, але більшого їм підопічні Олега Кулешова і Олександра Риманова зробити не дозволили. Підсумковий результат 32:29(20:15) на користь збірної Росії.

 

Росія – Україна – 32:29 (20:16) 

Росія: Грамс, Дьяченко; Ковальов (4), Асланян (6), Житніков (3), Чипурін (1), Растворцев (1), Дібіров (6), Шишкарьов (4), Є.Євдокимов (2), Кузьмін (1), Атьман, Насиров (1), Пишкін (1), С.Кудінов (1), П.Максимов (1).   

Україна: Бражник, Комок, І.Чуприна; Ганчев, Стецюра (2), Цап (5), Вишневський, Бурка (7), М.Кривчиков (2), Шевельов, Васюк (2), Остроушко (4), Козакевич (2), Кумогородський (2), Маньковський, Е.Жук (3), Арт.Євдокимов.  

Штрафний час: 4 – 4.  

Судді: Кавешніков, Плотніков (оба – Россия).

 

Недільна гра за домовленістю наставників обох команд пройшла в три тайми по двадцять хвилин, в ході яких суперники випробували різні варіанти захисту і тактичні схеми. Матч завершився перемогою росіян 34:21 (26:13, 13:10).

 

Росія – Україна – 34:21 (13:10, 13:3, 8:8)  

Росія: Грамс, Богданов, Дьяченко; Ковальов (2), Асланян (4), Атьман (3), Чипурін (2), Растворцев (2), Дібіров (5), Житніков (1), Шишкарьов (4), Є.Євдокимов (4), Максимов (2), Горбок (1), Кузьмін (1), Насиров (1), Пишкін (1), С.Кудінов (1).  

Україна: Комок, Бражник, І.Чупріна; Козакевич (1), Стецюра (1), Арт.Євдокимов, Вишневський, Маньковський (5), Е.Жук, Шевельов (1), Бурка (6), М.Кривчиков (1), Остроушко (2), Ганчев, Цап (2), Кумогородський (2), Васюк.

Штрафний час: 2 – 0.  

Судді: Кавешніков, Плотніков (оба – Россия).

 

Андрій Портной, головний тренер збірної України:

«Ми вдячні керівництву СГР за запрошення на ці товариські ігри. Для нас зустріч з суперником, який вище класом, чим моя команда, були дуже корисні. Україна потрапила у дуже важку відбіркову групу з Швецією і Польщею, і тут в Новогорську ми побачили свої недоліки. Сильний суперник не прощає таку кількість втрат, не можна також тринькати виходи один на один, як це робили мої підопічні. З гравців нашої збірної можна відзначити упевнену гру Сергія Бурки і націленість на ворота нашого розігруючого Михайла Цапа».

 

Олександр Риманов, тренер збірної Росії:

«В ході збору і контрольних ігор ми змогли проглянути потенційних молодих кандидатів в збірну. Треба сказати, що новачки дуже старалися і справили непогане враження. Приємно здивував і правий напівсередній Самвел Асланян, в якого перед самим збором народилося немовля, може ця обставина додала молодому батьку додаткову енергію»

 

Володимир ХОМІЧ

за матеріалима rushandball.ru

Погода